Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune giver mulighed for udbetaling af beløb til kost og andre fornødenheder til fordrevne ukrainere indkvarteret privat eller frivilligt

Del

Arbejdsmarkedsudvalget besluttede mandag, at Aabenraa Kommune gældende fra tirsdag 5. april giver mulighed for udbetaling af 100 kroner pr. person pr. døgn til fordrevne ukrainere, der er indkvarteret ved private eller frivillige i Aabenraa Kommune indtil tidspunktet for opholdstilladelse.

 - Vi står i en ny situation i forhold til antallet af fordrevne ukrainere i Danmark og i Aabenraa Kommune. Den prognose, vi har fået, er markant opjusteret. Samtidig ved vi, at der er ventetid for de ukrainere, der har søgt om opholdstilladelse gennem Udlændingestyrelsen. Derfor har et enigt arbejdsmarkedsudvalg besluttet at give mulighed for, at fordrevne ukrainere, der har søgt om opholdstilladelse efter særloven og samtidig er privat eller frivilligt indkvarteret i Aabenraa Kommune, kan få et beløb udbetalt til kost og andre fornødenheder.

Sådan lyder det fra Dorrit Knudsen, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, og som mandag aften var med til at beslutte, at der gældende fra tirsdag 5. april kan udbetales 100 kroner pr. person pr. døgn til fordrevne ukrainere, der venter på at få deres opholdstilladelse og samtidig er indkvarteret privat eller frivilligt i Aabenraa Kommune.

Konkret vil det fra onsdag 6. april være muligt at møde fysisk op i Borgerservice på rådhuset i Aabenraa for at få udbetalt pengene, som vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra tirsdag 5. april. Læs mere om udbetaling af beløbet på www.aabenraa.dk/ukraine

Kontakter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorrit Knudsen, tlf.: 2721 9567; e-mail: dmkn@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum