Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune får tilsagn om 952.000 kroner til udsatte borgere

Del

Socialstyrelsen har givet Aabenraa Kommune tilsagn om 952.000 kroner til projektet ”Mit Budget”, der konkret skal hjælpe en række udsatte borgere med at få livet tilbage på ret kurs. Pengene tildeles borgeren, der i dialog med en sagsbehandler finder frem til, hvordan pengene bruges.

15 udsatte borgere fra Aabenraa Kommune bliver en del af projektet ”Mit Budget”, som Aabenraa Kommune har fået tilsagn om 952.000 kroner til. Projektet sikrer den enkelte borger 50.000 kroner, som borgeren i samarbejde med en sagsbehandler skal bruge på en måde, der er gavnligt for borgerens selvbestemmelse, rehabilitering og livskvalitet gennem borgerstyrede budgetter kombineret med social støtte.

- Tilsagnet fra Socialstyrelsen er et godt projekt, som vi ikke kan vente med at komme i gang med. Det er konkrete penge til konkrete borgere, og vi får mulighed for at hjælpe de allermest udsatte af vores borgere med at komme på rette fod igen, siger formand for Aabenraa Kommunes Social- og Seniorudvalg, Michael Christensen og fortsætter:

- I Aabenraa Kommune prioriterer vi arbejdet med sårbare og udsatte, og derfor var det også ideelt for os at søge netop denne pulje under Socialstyrelsen. Hvad enten borgeren er hjemløs og har brug for hjælp til et indskud, eller borgeren er arbejdsløs og kan bruge midlerne til at forbedre sine jobmuligheder, så er det også i vores interesse.

De 15 borgere i projektet visiteres via Aabenraa Kommunes sagsbehandlere, der løbende drøfter udmøntningen af midlerne til at forbedre job-, bolig- eller livssituation. I samarbejde udarbejdes en handleplan, der beskriver indsatsens overordnede mål, ønsker og formål med deltagelse i projektet. Det er borgeren selv, der skal definere, hvad der er behov for.

- Det er sagsbehandleren, der godkender planen og frigiver midlerne til brug for borgeren. Med en håndholdt og konkret indsats tror vi på, at vi kan være med til at skabe en forbedret livssituation for 15 af vores mest udsatte borgere i tæt samarbejde med borgerne selv. Som organisation har vi altid et ønske om at understøtte borgerens realisering af egne ønsker og målsætninger, og i det her projekt får vi gode forudsætninger for netop det, siger Karen Storgaard Larsen, der er direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen i Aabenraa Kommune.

Projektperioden løber fra 1. december 2022 til 31. december 2024.

Kontakter

Formand for Social- og Seniorudvalget, Michael Christensen, tlf.: 2330 3346; e-mail: mc@aabenraa.dk

Social- og Sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 73 76 71 36; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum