Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune får 7,4 millioner kroner til nyt udviklingsprojekt i ældreplejen

Del

Socialstyrelsen har givet Aabenraa Kommune tilsagn om 7,4 millioner kroner til et nyt udviklingsprojekt til organisering af faste teams i ældreplejen.

Socialstyrelsens ansøgningspulje har givet tilsagn om støtte til 25 projekter, der har fået tilsagn om støtte for i alt 191 millioner kroner. Heraf tilfalder de 7,4 millioner kroner Aabenraa Kommunes udviklingsprojekt til faste teams i ældreplejen. Formålet med projektet er at afprøve organisering med faste, selvstyrende teams i ældreplejen, hvor borgerens behov er udgangspunktet for teamets faglige sammensætning.

- Med projektet kommer Aabenraa Kommune til at være med til at afprøve og udvikle fremtiden på ældreområdet. Det glæder mig, at vi har fået tilsagn til pengene, og jeg er sikker på, at projektet på den lange bane bliver til gavn for både borgere og ansatte i Aabenraa Kommune, siger Karsten Meyer Olesen, der er formand for Aabenraa Kommunes Social- og Sundhedsudvalg.

Konkret skal der i udviklingsprojektet afprøves to typer af tværfaglige teams i hjemmeplejen, der eksperimenterer med nye arbejdsmåder, aktiviteter og inddragelse af borgeren. Begge teams tager udgangspunkt i en gruppe borgere i et afgrænset område. Borgerne skal tilknyttes ét team, som står for al hjælp til den pågældende borger.

- Vores ambition med projektet er blandt andet at udfordre den systemtilgang, som ældreplejen er struktureret efter, og forsøge at sætte en ny standard i samspil med borgerne. Vi er glade for tilsagnet, da det betyder, at vi for alvor kan komme i gang med projektet, siger Karen Storgaard Larsen, social- og sundhedsdirektør Aabenraa Kommune.

Socialstyrelsen har vurderet i alt 69 projekter, hvor de har givet tilsagn om tilskud til de 25. I vurderingen af Aabenraa Kommunes projektbeskrivelse lægges der blandt andet vægt på, at projektet løbende evalueres, og at disse evalueringer bruges konstruktivt i projektet.

- Vi kommer til løbende at indsamle viden og erfaringer gennem projektet, som vi vil bruge hen ad vejen. Med faste teams skaber vi forhåbentlig en endnu bedre hverdag for de borgere, der benytter ældreplejen, lige som vi også styrker fagligheden hos vores medarbejdere. Vi glæder os til at være forgangskommune på et projekt, der forhåbentligt kan vokse sig større med tiden, siger Anni Oksen, der er seniorchef i Aabenraa Kommune.

Aabenraa Kommunes udviklingsprojekt løber i 2022 og 2023.

Kontakter

Formand Social- og Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen, tlf.: 29 13 32 92, e-mail: kmol@aabenraa.dk

Social- og sundhedsdirektør Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Seniorchef Aabenraa Kommune, Anni Oksen, tlf.: 73 76 74 09; e-mail: aok@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum