Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune etablerer en borgerrådgiverfunktion

Del
Som aftalt i budgetforliget 2023 etablerer Aabenraa Kommune nu en uafhængig borgerrådgiverfunktion med varetagelse af rådgivning af borgere og læring til forvaltningerne.

På onsdagens byrådsmøde vedtog et enigt byråd, at Aabenraa Kommune etablerer en borgerrådgiverfunktion, som har til formål at rådgive borgere og give læring til forvaltningerne i Aabenraa Kommune.

- Som en del af budgetforliget blev det aftalt, at vi i Aabenraa Kommune etablerer en borgerrådgiverfunktion. Vi får en helt uafhængig borgerrådgiver, som refererer direkte til byrådet, siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Samtidig skal funktionen tjene som et læringselement til forvaltningerne i Aabenraa Kommune til gavn for borgerne. Det er ambitionen, at forbedringspotentialer gennem en borgerrådgiver skal udbredes til hele Aabenraa Kommune.

Aabenraa Kommunes borgerrådgiver forventes at begynde 1. april. Borgerrådgiveren skal blandt andet tage i mod henvendelser fra borgere, der har svært ved at finde rundt i offentlige regler, forstå en afgørelse eller blot er usikre på, hvor eller hvordan man skal henvende sig for at komme videre med sin sag eller med en klage.

Processen med at ansætte en borgerrådgiver går nu i gang, og det vil være politikere, som udgør ansættelsesudvalget. Borgerrådgiveren skal fysisk sidde på rådhuset i Aabenraa og skal aflægge en årlig rapport til byrådet.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum