Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune er parat til at imødekomme skærpede retningslinjer for brugen af værnemidler

Del

Sundhedsstyrelsen har skærpet retningslinjerne for brugen af værnemidler på sundheds- og ældreområdet og visse tilbud på socialområdet. Som pårørende kan du i Aabenraa Kommune få udleveret mundbind, når du besøger dine pårørende på kommunens plejehjem og botilbud.

Sundhedsstyrelsen har som reaktion på den stigende smittespredning på landsplan skærpet retningslinjerne for brugen af mundbind. Ifølge Sundhedsstyrelsen er afstand, håndhygiejne samt rengøring af kontaktpunkter stadig de vigtigste tiltag til at hindre smittespredning med coronavirus. Mundbind eller visir skal bruges som en ekstra sikkerhedsforanstaltning og fx forebygge smitte i situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand.

Dette nye tiltag tages for at passe godt på ældre og personer, der har øget risiko for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med coronavirus. Det betyder, at både personale og besøgende skal bære mundbind eller visir i fællesarealerne på plejehjem og i botilbud samt i beboerens lejlighed, hvis afstand ikke kan opretholdes.

- I Aabenraa Kommune har vi besluttet at udlevere mundbind til alle, der træder ind ad døren til kommunens plejehjem og botilbud. På den måde sikrer vi bedst, at retningslinjerne bliver overholdt, siger Karen Storgaard Larsen, direktør for Social & Sundhed i Aabenraa Kommune.

Værnemidler er placeret ved indgangene til plejehjem, Special- og Rehabiliteringscentret og de øvrige tilbud. Beboere på plejehjem og botilbud er ikke omfattet af de skærpede restriktioner og behøver ikke bære mundbind.

Mundbind skal også bruges i forbindelse med besøg på kommunens sygeplejeklinik, Hjælpemiddelhuset og Træning og Forebyggelse. Brugere af disse tilbud på social- og sundhedsområdet medtager selv mundbind.

De nye retningslinjer erstatter den tidligere anbefaling om, at personalet skal bruge mundbind ved tæt kontakt over 15 minutter. I stedet anbefaler Sundhedsstyrelsen nu brug af mundbind i situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand. 

Kontakter

Direktør for Social og Sundhed, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kerstin Bundgaard, tlf.: 73 76 77 59; e-mail: kbu@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum