Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune bliver en del af det forpligtende klimasamarbejde DK2020

Del

Aabenraa Kommune har netop fået besked om, at kommunen bliver en del af DK2020. Kommunen skal inden for halvandet år blandt andet udvikle en ambitiøs klimaplan, som viser vejen til netto nul-udledning for kommunen som geografisk område senest i 2050, og hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringerne.

Foto: Münchow Foto
Foto: Münchow Foto

Aabenraa Kommune vil den grønne omstilling. Og et skridt på vejen for at indfri ambitionerne om at skabe en mere bæredygtig udvikling i kommunen vil ske gennem Realdanias projekt DK2020, hvor Aabenraa Kommune nu bliver en del af det forpligtende klimasamarbejde.

- I Aabenraa Kommune vil vi den grønne omstilling, derfor er jeg glad for, at vi er blevet en del af DK2020. Vi har mindset, vi har vilje, vi har muligheder, vi har handlekraft, vi har ressourcer, og vi har momentum. Nu skal vi opjustere, og vi skal have en struktur og en plan. Det ser vi frem til at opnå gennem DK2020, siger borgmester Thomas Andresen.

Sammen med en lang række af de andre danske kommuner vil Aabenraa Kommune gennem DK2020 få en unik mulighed for at gennemgå et forløb, der ruster kommunen til at videreudvikle, opgradere eller tilpasse det eksisterende klimaarbejde til den globale "best practice" og i sidste ende udvikle klimaplaner, der lever op til målsætningerne i Parisaftalen.

Fundamentet for det videre klimaarbejde lagde Aabenraa Kommune allerede i starten af året med vedtagelsen af ”Strategi for bæredygtig udvikling i Aabenraa Kommune 2020-2025”, hvor visionen er klar; Sammen skaber vi bæredygtig udvikling.

- Danmarks forpligtelse til klimahandling skal også være kommunernes forpligtelse, og i Aabenraa Kommune er vi klar til at forpligte os. Helt konkret har et samlet byråd afsat 4,5 millioner kroner i budgettet ”Bæredygtig Vækst 2.0” til arbejdet med klimaplanlægning i DK2020. Vi skal sætte en ny retning nu, hvis vi skal komme fremtidens klimaudfordringer i forkøbet, siger Thomas Andresen og uddyber:

- Det er vi klar til at forpligte os til med konkret handling, mål og økonomi. Og vi skal have alle aktører med i hele kommunen på tværs af sektorer. Det er nemlig vigtigt for os, at fremtidens planer udvikles i tæt samarbejde med borgere, erhvervslivet og øvrige aktører, så vi sikrer medejerskab, der skaber reel forandring.

- Bæredygtig udvikling er ikke bare et projekt for os, men en vedvarende dagsorden. Det er denne tilgang, vi ønsker at bidrage med i DK2020, og denne forpligtelse, vi ønsker sparring på at omsætte til konkret klimahandling, siger borgmesteren.

Kontakter

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Koordinator for Bæredygtig Udvikling, Anne Pagh, tlf.: 29 11 91 22; e-mail: akpa@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Foto: Münchow Foto
Foto: Münchow Foto
Download

Vedhæftede filer

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum