Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune anker principiel sag til landsretten

Del
Økonomiudvalget i Aabenraa Kommune har besluttet at anke en sag til landsretten omhandlende erstatning til en lodsejer efter et naturgenopretningsprojekt i Tinglev Mose.

Aabenraa Kommunes økonomiudvalg har på et møde tirsdag 28. februar enstemmigt besluttet at anke den dom, der blev afsagt i byretten i Sønderborg 15. februar omhandlende erstatning for et naturgenopretningsprojekt i Tinglev Mose. Beslutningen kommer efter en meget tydelig juridisk rådgivning fra kommunens advokat i sagen.

Dommen går i korte træk ud på, at der tilkendes erstatning for arealer, som er beliggende uden for den tidligere fastsatte påvirkningszone. Dommen statuerer, overraskende for Aabenraa Kommune, at det alene er naturgenopretningsprojektet, som skulle være årsagen til, at lodsejerens arealer over tid er blevet vanskeligere at anvende til landbrugsdriftog afviser samtidig, at udefrakommende faktorer som koldforbrænding, øget nedbør og topografiske forhold spiller ind.

- Vi vil strække os langt, for at undgå at lægge sag an mod en lodsejer og derved også en af kommunens egne borgere, det skal være sagt med det samme. Og selvfølgelig skal man have erstatning og kompensation for det, man har ret til, og der er derfor også udbetalt erstatning allerede. Men når det er sagt, så mener vi også, at en eventuel yderligere erstatning skal gives på det bedste mulige oplyste grundlag, og det mener vi ikke, at vi har fået i denne sag, hvorfor vi anker sagen, siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Det er en principiel sag, som potentielt kan få betydning for fremtidige naturgenopretningssager i Aabenraa Kommune og i resten af landet, og derfor synes vi kun det er på sin plads, at sagen bliver behandlet igen. Samtidig har vi også ansvaret for Aabenraa Kommunes økonomi i sin helhed, og af hensyn til den økonomi, skal vi udbetale den retsmæssige erstatning.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk


Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum