Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune afslører foredragsprogram i Genforeningsparken 12. juni

Del

Som led i festlighederne under Aabenraa Genforeningsdag 12. juni præsenterer Aabenraa Kommune fire kulturforedrag, der hver især stiller skarpt på dansk og sønderjysk identitet op til og efter grænsedragningen i 1920.

Det er her foran Folkehjem, at foredragene kommer til at foregå. Foto: Kerstin Bundgaard, Aabenraa Kommune
Det er her foran Folkehjem, at foredragene kommer til at foregå. Foto: Kerstin Bundgaard, Aabenraa Kommune

Foredragene afholdes lørdag 12. juni under åben himmel i Genforeningsparken ved Folkehjem fra klokken 14.00-16.30.

Under overskriften Genforeningens Erindringsspor udforsker programmet, hvordan Sønderjyllands skiftende nationale tilhørsforhold har påvirket sprog og litteratur, og hvordan statuer og bygninger den dag i dag benyttes som fikspunkter i erindringen om genforeningen.

Blandt andet kan publikum glæde sig til oplæg ved den populære historiepodcast ”Kongerækken” fra Politiken Historie og dugfrisk dialektforskning fra Københavns Universitet.

Eventkoordinator for Genforeningen 2020 i Aabenraa, Asger Freud-Blæsbjerg, glæder sig over at kunne præsentere fire foredrag, der griber genforeningen an på en lidt utraditionel måde:

- De fleste sønderjyder er efterhånden blevet bekendte med den overordnede genforeningshistorie. Derfor bliver det sjovt at grave dybere ned i, hvordan erindringen om tiden før og efter grænsedragningen bliver brugt, siger han.

Arrangementet vil foregå på en mobilscene i Genforeningsparken, der med sine monumenter og statuer i sig selv er et levende erindringssted for genforeningen og den dansksindede sønderjyske identitet.

Af hensyn til de gældende retningslinjer for kulturelle sammenkomster er der plads til 110 siddende gæster i parken. Man skal derfor tilmelde sig arrangementet via Aabenraa Kommunes Nemtilmeld. Bekræftelsesmailen skal medbringes og fremvises ved indgangen i Genforeningsparken. Det er kun muligt at tilmelde sig samtlige foredrag, da pladsen lukkes klokken 14.00, og det ikke er muligt at ankomme senere.

Der stilles derudover krav til brug af mundbind, når man ikke sidder ned, samt fremvisning af gyldigt coronapas.

Det fulde foredragsprogram og linket til tilmelding kan tilgås via: https://www.aabenraa.dk/oplev/genforeningen-2020/aabenraa-genforeningsdag/

Kontakter

Eventkoordinator Genforeningen 2020, Asger Freud-Blomquist, tlf.: 21 62 17 94; e-mail: asmf@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Det er her foran Folkehjem, at foredragene kommer til at foregå. Foto: Kerstin Bundgaard, Aabenraa Kommune
Det er her foran Folkehjem, at foredragene kommer til at foregå. Foto: Kerstin Bundgaard, Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum