Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune åbner for besøg på sociale botilbud

Del

Social- og Indenrigsministeriet offentliggjorde onsdag 13. maj om aftenen en bekendtgørelse, der lemper på besøgsrestriktionerne på sociale botilbud.

Bekendtgørelsen giver mulighed for, at beboere på Aabenraa Kommunes sociale botilbud for voksne igen kan få besøg af deres nærmeste. I Aabenraa Kommune er de enkelte bosteder nu i fuld gang med at arrangere, hvordan besøg kan gennemføres inden for rammerne af bekendtgørelsen og sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Pårørende til beboere på Aabenraa Kommunes bosteder for voksne vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Beboere på bosteder kan igen få besøg, hvis en række nødvendige forholdsregler overholdes:

  • Der skal udpeges 1-2 faste besøgende blandt beboerens nærmeste pårørende.
  • Besøgene foregår som udgangspunkt på bostedets udeareal og på en måde, som er social- og sundhedsfagligt forsvarligt.
  • Der kan i særlige tilfælde gives mulighed for besøg indendørs under en række betingelser: Der skal direkte indgang til beboerens egen bolig, sundhedsmyndighedernes retningslinjer skal kunne overholdes og beboere skal have forståelse for smitterisiko, hygiejne og rengøring.
  • Alle besøg skal aftales med det enkelte botilbud.

- Vi er glade for, at vores beboere på de sociale botilbud igen får mulighed for at få besøg. Vi ved, at mange beboere og pårørende har savnet kontakten til hinanden, siger Social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen og fortsætter:

- Pårørende vil blive kontaktet af det enkelte botilbud med information om, hvornår og hvordan besøg for deres vedkommende kan foregå.

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum