Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune åbner for ansøgninger til Grøn pulje

Del
Byrådet i Aabenraa Kommune har onsdag vedtaget, at der nu åbnes for ansøgninger til Grøn pulje, som opstillerne af vedvarende energianlæg indbetaler til. Byrådet har vedtaget rammerne for, hvem der kan ansøge om puljemidlerne.

Som led i den grønne omstilling planlægges og udføres flere vedvarende energianlæg i Aabenraa Kommune. Opstillerne af energianlæggene indbetaler midler til en grøn pulje, som byrådet i Aabenraa Kommune nu har fastsat uddelingsrammerne for. For nuværende omhandler puljemidlerne solcelleanlæg i Hjolderup og Bjerndrup.

Byrådet har vedtaget, at lokale projekter og grønne projekter med lokal forankring i de berørte skoledistrikter og i en radius på cirka fem kilometer fra, hvor energianlægget er beliggende, kan søge de grønne puljemidler i første ansøgningsrunde. Hvis der er midler tilbage efter første ansøgningsrunde, kan der sørges til projekter i hele kommunen.

De ansøgningsberettigede er fortrinsvist foreninger og lokalråd med videre, men det kan også være eksempelvis institutioner eller borgergrupper hjemmehørende i Aabenraa Kommune.

Generelt gælder der for projekter, der kan opnå støtte, at de skal have et almennyttigt formål.

- Jeg er glad for, at vi nu har fastsat rammerne for ansøgning af de grønne puljemidler. Den grønne omstilling er en vigtig ambition for Aabenraa Kommune, men vi ved også, at den ikke er gratis. Der følger omkostninger med, og Grøn pulje åbner op for, at der kan kompenseres i form af midler, der kan skabe lokalt liv og engagement, siger formand for Udvalget for Plan, Teknik & Landdistrikter, Dorte Soll og fortsætter:

- I første omgang kan puljemidlerne ansøges af lokale projekter, der er forankrede tæt på de to solcelleanlæg. Det er besluttet ud fra et nærhedsprincip om, at midlerne i høj grad skal komme lokalområderne til gavn.

Vedvarende energi vinder frem i hele Danmark, og i Aabenraa Kommune er det ambitionen, at den grønne udvikling er noget, der sker, skabes og lykkes.

- Der er ingen tvivl om, at den grønne omstilling sker her og nu, og jeg er glad for, at vi i Aabenraa Kommune ikke ser passivt til, men rent faktisk er hoppet på toget. Det kan også ses i vores udviklingsstrategi Det Gode Liv 2035, hvor der er et spor om ambitiøs grøn udvikling. Det er også vigtigt, at lokalsamfundene og borgerne er med i omstillingen, hvorfor jeg er glad for, at netop lokale- og grønne projekter tilgodeses i ansøgningerne til Grøn pulje, siger formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen og fortsætter:

- Lokale projekter kan for eksempel være projekter, der er berigende for det sociale liv, forbedringer af bymiljøet eller noget helt tredje. Grønne projekter kan være projekter, som understøtter kommunens ambitioner i den grønne omstilling ved for eksempel at have fokus på biodiversitet eller energiforbedringer af fælleshuset.

Der er indbetalt midler til Grøn pulje for solcelleanlæg ved Hjolderup på 9,508 mio. kr. og Bjerndrup på 2,248 mio. kr.

Midlerne kan søges fra årsskiftet, og der er ansøgningsfrist 10. april. Aabenraa Kommune afvikler desuden to infomøder om Grøn pulje. Møderne finder sted Bjerndrup Forsamlingshus 16. januar klokken 19.00-21.00 og i Hjordkær Forsamlingshus 17. januar klokken 19.00-21.00.

Potentielle ansøgere kan læse mere på www.aabenraa.dk, lige som der opfordres til, at Aabenraa Kommune kontaktes med spørgsmål, inden man ansøger puljemidlerne.

Læs mere om afgrænsningen af ansøgningsberettigede i vedhæftede kortbilag.

Kontakter

Formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, tlf.: 40 85 11 52; e-mail: dbso@aabenraa.dk

Formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen, tlf.: 23 34 44 53; e-mail: euh@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum