Udenrigsministeriet

Næste skridt i kampen mod ISIL bliver taget i København

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod åbner den 29. januar 2020 vigtigt møde i den globale koalition mod terrororganisationen Islamisk Stat, ISIL.

På mødet skal koalitionslandene drøfte den seneste udvikling og dens betydning for koalitionens fremadrettede indsats i Irak, Syrien og på globalt plan.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Med Danmark for bordenden skal koalitionen mod ISIL sætte en retning, der kan forhindre ISIL i at få fornyet fodfæste. Truslen er langt fra ovre, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at ISIL udnytter den nuværende situation til at genvinde fordums styrke til at terrorisere Mellemøsten og resten af verden.”

Mødet afholdes i Udenrigsministeriet og vil være det første møde i koalitionens kernegruppe efter den seneste tids dramatiske begivenheder i Mellemøsten, som blandt andet førte til, at de internationale koalitionsstyrker i Irak midlertidigt har indstillet træningen af de irakiske sikkerhedsstyrker.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Året begyndte på dramatisk vis med stor uro i Mellemøsten. Blandt andet blev koalitionsbaser med danske soldater angrebet af iranske missiler. Det har jeg fordømt på det kraftigste. Siden krisens begyndelse har jeg været i tæt kontakt med Danmarks allierede og nøgleaktører i regionen for at bidrage til at deeskalere situationen. Vi står et bedre sted nu, men der er fortsat lang vej til varig stabilitet i regionen. Derfor er tiden kommet til at sikre, at koalitionen hurtigst muligt kommer tilbage på fuld styrke i kampen mod ISIL.”

På mødet vil cirka 30 lande og organisationer være repræsenteret ved højtstående repræsentanter, heriblandt USA’s særlige udsending til Koalitionen mod ISIL, James Jeffrey.

Forud for mødet vil det være muligt for pressen at stille spørgsmål til udenrigsminister Jeppe Kofod om kampen mod ISIL og situationen i Mellemøsten.

For yderligere presse:

Presserådgiver Kristian Frey Jensen, tlf.:  41532639

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet