Drugstars

9.635 patienter donerer 138.851 kr. til WHOs bekæmpelse af COVID-19 uden selv at skulle have penge op af lommen.

Del

Under COVID-19 er kronisk syge blandt de absolut mest sårbare. Nu har 9.635 kronisk syge patienter via medicin appen DrugStars doneret i alt 138.851 kr. til WHOs kamp mod COVID-19 uden selv at skulle have penge op af lommen.

De seneste 6 måneder har det været muligt for brugerne af DrugStars appen at donere deres stjerner til WHOs kamp mod COVID-19. Det har i alt 9.635 brugere valgt at gøre, hvilket er blevet til 1.983.588 stjerner. Dette svarer til 138.851 kr., som DrugStars i dag donerer til WHOs Solidarity Response Fundhttps://covid19responsefund.org/en/.

DrugStars appen hjælper patienter til at få mest muligt ud af deres medicinske behandling. Gennem app’en optjener brugerne stjerner for at tage deres medicin, for at svare på spørgeskemaer om deres medicin og sidst men ikke mindst for at aflevere deres medicinrester på apoteket med henblik på sikker og korrekt destruktion. Disse stjerner kan brugerne derefter donere til en af de mange patientforeninger, som modtager donationer fra DrugStars. DrugStars konverterer efterfølgende stjernerne til rigtige penge.

Indtil videre har brugerne af DrugStars aktiveret donationer for mere end 3.9 mio. kroner. For blot 6 uger siden donerede DrugStars 1.410.000 kr. til 75 patientforeninger i Skandinavien.

”I denne krisetid har kollektivitet og solidaritet aldrig været vigtigere. Vi er alle nødt til at arbejde sammen for at besejre denne virus, og vi er derfor glade for at kunne give vores brugere mulighed for at bidrage gennem DrugStars helt uden, at de selv behøver at tage penge op af lommen", siger DrugStars grundlægger og tidligere professor i socialfarmaci ved Københavns Universitet, Claus Møldrup.

DrugStars vision er – udover at hjælpe patientforeninger økonomisk og i dette tilfælde WHOs kamp mod COVID-19 – at lade patienternes stemme omkring deres medicin blive hørt og lyttet til. Det sker på hjemmesiden DrugsDisclosed.com, hvor patienter og patientforeninger over hele verden har en unik mulighed for hurtigt at se, hvilke erfaringer patienter, som dem selv, har med samme medicin. Lige nu er der mere end 394.000 medicinvurderinger tilgængelige på siden. Alle selvfølgelig anonymiserede og aggregerede, da DrugStars værner om brugernes privatliv, og arbejder i fuld overensstemmelse med persondataforordningen.

Tidligere undersøgelser fra DrugsDisclosed.com viser, at patienter ikke føler, at de bliver hørt i forbindelse med udvikling af ny medicin. I forhold til en COVID-19 vaccine viser den seneste undersøgelse, at hele 37 % af de i alt 3.346 adspurgte respondenter – alle med kronisk sygdom – vil vente med at tage en COVID-19 vaccine indtil,at den har været testet i mindst 1 år. 

"Vi kan udvikle nok så effektive medicinske teknologier, men hvis patienterne af forskellige årsager, som fx. utryghed, ikke ønsker at tage medicinen - ja så virker den selvsagt ikke. Derfor skal patienternes perspektiv altid inddrages i udviklingen af ny medicin. Når adoptionen af en ny vaccine ser ud til tage lang tid, er vi ekstra glade for at kunne annoncere denne donation til WHO, så vi kan bekæmpe COVID-19 på andre måder end blot medicinsk", afslutter Claus Møldrup.

Nøgleord

Kontakter

Claus MøldrupCEO

Former professor at the University of Copenhagen in modern medicine.
Former visiting professor at INSEAD in medical marketing.
Former Big Pharma management executive and commercial director.
Currently founder and CEO of DrugStars

Tlf:+4526285636cm@DrugStars.com

Billeder

Links

Information om Drugstars

Drugstars
Drugstars
Emdrupvej 28a
2100 Copenhagen

https://www.drugstars.com/

Tilgængelig for Interview:

Claus Møldrup, grundlægger af DrugStars: 26285636 

Om DrugStars 

DrugStars-økosystemet omfatter:

  • DrugStars.com videnskabelig valideret medicin-app
  • DrugsDiscovered.com betalings platform for medicinalindustrien
  • DrugsDisclosed.com gratis platform for patienter og patientforeninger.

DrugsDisclosed.com er en gratis service hvor patienter og patientforeninger kan få adgang til over 55 millioner datapunkter. DrugsDisclosed.com indeholder data fra over 480.000 globale brugere af DrugStars medicin-app, der blev lanceret i 2017. Disse indsigter gøres tilgængelig i aggregeret og anonymiseret form til gavn for patienter og patientforeninger. Hele processen lever op til GDPR reglerne og alle personlige oplysninger forbliver naturligvis private.

DrugStars har forpligtet sig til at styrke forholdene for patienter gennem patientforeninger. Virksomheden donerer derfor 20% af sine indtægter til over 240 globale patientorganisationer, heraf 61 i Danmark, ved at give brugerne mulighed for at optjene stjerner, som så doneres til deres foretrukne patient organisation. Hidtil har DrugStars brugere aktiveret donationer for 3.900.000 kr. til patientorganisationer over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Drugstars

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Drugstars

Danske patienter føler sig ignoreret af medicinalindustrien – det skal ny global ”Trustpilot” for medicin ændre på.4.9.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hovedparten af danske patienter føler ikke, at medicinalindustrien lytter til dem omkring deres medicin, det viser en ny undersøgelse med 2.324 patienter udgivet af DrugsDisclosed.com, en internetside, der i dag lanceres globalt med mere end 55 millioner datapunkter omkring patienters oplevelser med deres medicin. Formålet med tjenesten er at sikre, at patienternes stemme omkring deres medicin bliver indsamlet og hørt af medicinalindustrien og myndighederne, så forhold omkring nuværende og fremtidig medicin kan forbedres til gavn for patienterne såvel som sundhedsøkonomien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum