Region Hovedstaden

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccinerede i Region Hovedstaden

Del

130 plejehjem har været med i en 3. vaccinationsrunde, hvor over 2.000 beboere er blevet vaccineret

Flere end 2.000 plejehjemsbeboere i Region Hovedstaden har fået en COVID-19 vaccination i en 3. vaccinationsrunde. Dermed er 93 procent af alle plejehjemsbeboere i regionen vaccinerede ifølge Statens Serum Institut, mens 91,8 procent er vaccinerede på landsplan.

Vaccinationen på plejehjem har været i gang siden december 2020, men nogle beboere kunne ikke vaccineres i første omgang, fordi de var syge eller smittede med corona. Derfor har Region Hovedstadens Akutberedskab gennemført yderligere to vaccinationsrunder i tæt samarbejde med kommuner og praktiserende læger.

Ny runde på plejehjem på vej
Beboerne blev vaccineret af praktiserende læger, der var rundt på plejehjem i alle 29 hovedstadskommuner, sammen med farmakonomer fra Region Hovedstadens Apotek, der opblandede vaccinen fra Pfizer.

I alt blev godt 1.400 beboere færdigvaccineret, mens 670 nye beboere fik det første stik. Akutberedskabet forventer derfor at gennemføre en 4. vaccinationsrunde for at give 2. og sidste stik.

1.200 medarbejdere på plejehjem vaccineret 
Foruden beboere blev cirka 1.200 sundhedsfaglige medarbejdere på plejehjem færdigvaccineret ved weekendens vaccinationsindsats, der fandt sted lørdag den 27. og søndag den 28. februar.

Samlet er 12.775 plejehjemsbeboere i Region Hovedstaden nu blevet vaccineret ifølge tal fra Statens Serum Institut.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på pressekontakt@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Lokal vaccinationsindsats på vej i Frederikssund Kommune9.4.2021 15:11:57 CEST | Pressemeddelelse

Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden planlægger sammen med praktiserende læger en forstærket vaccinationsindsats, der i første omgang kommer til at bestå af en fremskudt vaccination i Frederikssundhallen den 15. april, hvor op imod 150 af de ældste og mest sårbare borgere i målgruppe 2, 3 og 7 bliver vaccineret. Derudover kommer flere af kommunens praktiserende læger til at vaccinere i deres klinik i næste uge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum