Aarhus Universitet: Science and Technology

9,1 millioner grunde til at IT start-ups er en god idé

Del

Siden begyndelsen i 2016 har syv forskellige virksomheder i HatchIT Lab fået mere end 9,1 millioner kroner i støtte fra forskellige fonde og støtteprogrammer. Studenteriværksættermiljøet HatchIT Lab er forankret på Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

John Smedegaard, direktør i Ceptu, mødes med en tilfreds kunde. Foto:Ceptu
John Smedegaard, direktør i Ceptu, mødes med en tilfreds kunde. Foto:Ceptu

Innovationsfonden, Markedsmodningsfonden, Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program. Listen over fonde og støtteprogrammer, hvorfra de mange start-ups har fået tildelt støttemidler til udvikling af deres virksomheder, er lang.

En af de virksomheder, der har fået tildelt støtte er teknologivirksomheden Ceptu. Virksomheden er på to år gået fra tre til 12 medarbejdere. De står bag værktøjet FieldSense; en app der giver landmænd opdateringer om sundhedstilstanden på deres afgrøder via højtopløselige fotos fra satellitter.

- For os har er det en stor fordel at sidde i HatchIT Lab, fordi vi sidder tæt på iværksættere, der ligesom os baserer deres virksomhed på tung viden og teknologi. Vi er forskellige virksomheder, men ikke mere end at vi har meget at vinde ved at sparre med hinanden omkring ansøgninger, fonde, rammer og regler for at søge kapital udefra, siger John Smedegaard, der er direktør i Ceptu.

Virksomhederne er alle en del af HatchIT Lab, som er et Aarhus Universitets fagnære studentervæksthuske. HatchIT Lab er forankret på Institut for Datalogi.

Tæt på fagmiljøer
En anden fordel er HatchIT Labs tætte tilknytning til fagmiljøerne i IT-byen Katrinebjerg, hvor Institut for Datalogi holder til, mener John Smedegaard:

- Det, der gør HatchIT Lab unikt, når man sammenligner med andre iværksættermiljøer i Aarhus er, at vi har muligheden for at søge sparring og rådgivning hos universitetets eksisterende netværk af forskere, undervisere og studerende, som sidder lige på den anden side af døren. Samtidig har vi et stort vidensmiljø til fri afbenyttelse, siger han og peger på INCUBA, AU Studentervæksthus og SPININ-programmet på Aarhus Universitet som andre oplagte samarbejdspartnere.

En anden HatchIT Lab-virksomhed der har fået støttekroner, er MONTEM, som specialiserer sig i intelligent infrastruktur og internetforbundne, højteknologiske produkter. Her oplever stifter og medejer Christian Østergaard Laursen, stor brandingværdi og legitimitet ved at have adresse i HatchIT Lab:

- Det, at vi er en blanding af studerende og tidligere studerende fra Institut for Datalogi og har base i lokaler på Aarhus Universitet, betyder, at vi mærker en stor velvilje, når vi er rundt og præsentere vores virksomhed for fonde, virksomheder og samarbejdspartnere. At være en del af HatchIT Lab har betydet, at vi kunne starte MONTEM i nogle trygge rammer, hvor der har været plads til at udvikle virksomheden fra bunden af. Vi har haft adgang til netværk, kompetencer, viden og udstyr som gør, at vi har et rigtig godt fundament at drive MONTEM videre på, når vi en dag forlader HatchIT Lab.

Også universitetet ser en fordel i at de unge iværksættere arbejder med deres ideer og start-ups helt tæt på forsknings- og uddannelsesmiljøerne.

- Ved at styrke mulighederne for at studerende kan afprøve deres iværksætterambitioner kan vi som universitet bidrage til at flere innovative ideer, produkter og services udvikles og prøves af i et miljø der sikrer at de studerende kan følge deres igangværende uddannelse. Samtidig giver et iværksættermiljø som HatchIT Lab en hel masse tilbage til universitetsmiljøet idet der skabes relevante studiejobs, partnerskaber med forskning og industri samt et generelt positiv aftryk på studie- og læringsmiljøet på instituttet, siger Søren Poulsen, specialkonsulent på Institut for Datalogi.

Nøgleord

Kontakter

Søren Poulsen, Specialkonsulent på institut for datalogi: poulsen@cs.au.dk eller 20951282

Billeder

John Smedegaard, direktør i Ceptu, mødes med en tilfreds kunde. Foto:Ceptu
John Smedegaard, direktør i Ceptu, mødes med en tilfreds kunde. Foto:Ceptu
Download
Christian Østergaard og Anders Høedholt fra MONTEM arbejder på nye produkter. Foto: Institut for datalogi
Christian Østergaard og Anders Høedholt fra MONTEM arbejder på nye produkter. Foto: Institut for datalogi
Download

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and Technology--- Om HatchIT Lab ---

HatchIT Lab bidrager til vækst og innovation mellem studerende, fagmiljøer og virksomheder i IT-byen Katrinebjerg. Som åbent innovationsmiljø for it-studerende understøtter HatchIT Lab videndeling og erfaringsudveksling mellem studerende, forskere, undervisere, start-ups, små og mellemstore virksomheder samt veletablerede og internationale virksomheder i it-branchen. Studerende der ønsker at starte egen virksomhed inden for IT, elektronik, software og produktudvikling, kan i HatchIT Lab undersøge, modne og udvikle deres idé i et forretningsorienteret inkubations- og innovationsmiljø.

 

I øjeblikket er der fem start-ups i HatchIT Lab

Ceptu

MONTEM

Abrella

protofi

Zeppelin Studio

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Planteforskere får 50 mio. kr. til at skabe bæredygtige afgrøder13.6.2019 14:44:09 CESTPressemeddelelse

Planteforskere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, er sammen med et internationalt forskerhold blevet tildelt 203 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden – heraf går 50 mio. kr. til planteforskerne fra Aarhus Universitet. Forskningsprojektet går ud på at skabe grundlæggende viden om planters interaktioner med de komplekse samfund af mikroorganismer, der lever i og omkring dem. Ambitionen er at øge fødevareproduktionen og sikre tilstrækkelig mad til en voksende verdensbefolkning ved at skabe et smartere og mere bæredygtigt landbrug, der bygger på biologiske metoder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum