Bonzer

9 kommuner oplever flere indbrud hos virksomheder og erhverv: Se om din er på listen

Del

Selvom tendensen er faldende på landsplan, er der ni danske kommuner, som oplever et stigende antal anmeldte indbrud i forretninger og erhverv fra 2020-2021.

På landsplan var der 32,2% færre anmeldte indbrud hos forretninger og virksomheder i 2021 i forhold til i 2020, men ni kommuner oplevede den modsatte udvikling og havde altså flere indbrud end året før. 

De ni kommuner der har oplevet en stigning er: Hillerød, Hørsholm, Halsnæs, Lejre, Rødovre, Brønderslev, Tønder, Thisted og Odsherred. Du kan se udviklingen i hvert enkelt kommune på landsplan på kortet herunder.

For at se dette indhold fra datawrapper.dwcdn.net, så skal du give din accept på toppen af denne side. For at se dette indhold fra Ukendt, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Sten Qvist er indehaver hos Dansk Alarm Sikring, og han har siden starten af 90’erne hjulpet virksomheder og forretninger med at forbedre deres sikkerhed. Selvom han understreger, at det er svært at pege på én enkelt faktor til et stigende antal indbrud hos virksomheder og erhverv, mener han alligevel, at flugtveje kan spille en væsentlig rolle.

“Hvis et område har mange indfaldsveje, og dermed mange potentielle flugtveje, kan det godt spille en rolle, i forhold til hvor mange indbrud områdets virksomheder oplever”, siger Sten Qvist.

Fodfejl hæmmer sikkerheden

Selvom tallene på landsplan er ganske betryggende, er der altså stadig nogle steder, hvor det går i den forkerte retning. Sten Qvist peger på, at små ‘fodfejl’ faktisk ofte kan være årsagen til, at man som erhvervsdrivende oplever indbrud.

“Der er flere virksomheder som i sommermånederne glemmer at lukke vinduer, efter de har fået luft ind i lokalerne i løbet af dagen, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko”, forklarer han og fortsætter: 

“Samtidig er det i mange virksomheder ikke tilladt at ryge indenfor, så medarbejderne skal altså udenfor og ryge. Her er det ikke ualmindeligt, at bagdøren benyttes til dette formål. Og da mange døre låser automatisk med en smæklås, er det helt almindeligt at ligge en pind eller sten mellem dør og karm, så den ikke lukker. Og det er desværre ikke altid, at det huskes at fjerne genstanden, så døren lukker igen”, forklarer Sten Qvist.

Tallet kan stige de kommende år

Sten Qvist er selvfølgelig positiv over de faldende tal der ses på landsplan, men mener også, at Corona kan have haft stor betydning for tallene.

“Man skulle egentlig tro, at der ville have været flere indbrud, da en masse ejendomme har stået tomme pga. Corona, men det er ikke sket. For mig er det et tegn på, at de lukkede grænser, som vi har set under Corona, har gjort det langt sværere for tyvebander”, forklarer Sten Qvist.

Da disse Corona-specifikke faktorer nu er væk, har han også en lille forventning om, at tallene igen vil stige en smule.

“Så når vi nu er ovre Corona, og grænserne igen er åbne, kan det godt betyde, at vi måske vil se en stigning på landsplan igen”, siger Sten Qvist,
Nøgleord

Kontakter

Sten QvistIndehaverDansk Alarm Sikring

Tlf:3670 7000

Billeder

Information om Bonzer

BonzerOM DANSK ALARM SIKRING

Dansk Alarm Sikring har eksisteret siden 1993. Vi er vokset fra at være en enkeltmandsvirksomhed til at være et landsdækkende og ISO9001 certificeret sikkerhedsfirma. I dag varetager vi bl.a. sikringen hos flere kommuner, større virksomheder, detailforretninger og hos private.

Følg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

Blonde Inc. kommer till Stockholm för att utmana den kreativa branschens traditionella arbetssätt31.5.2022 10:09:44 CEST | Pressemeddelelse

Med sin slogan “By the new generation” har Blonde positionerat sig som en ledande aktör på den kreativa scenen i Köpenhamn. Blonde specialiserar sig på att producera och skapa innehåll riktat till Gen Z och består i dagsläget av 35 unga kreativa själar med en genomsnittsålder på 23 år. Nu expanderar Blonde och söker sig till nya marker när de öppnar sitt första internationella kontor på Södermalm i Stockholm. Det nya kontoret leds av delägaren Alfred Lauritzen som nyligen fyllde 21 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum