Frederikshavn Kommune

8.klasse skaber millionomsætning

Del

Frederikshavn Kommune sætter i dag fem lokale virksomheder sammen med 550 folkeskoleelever. Drømmescenariet er millionomsætning, når eleverne skal konkurrere om at få den bedste idé, som virksomhederne kan tage med hjem og sætte i værk

Super god idé. Genialt tænkt. Fantastisk samarbejde. Nogenlunde sådan håber deltagerne i DRIVKAFT at dialogen kommer til at lyde, når folkeskoleelever og virksomheder mødes onsdag og torsdag for skabe noget sammen: at løse en på forhånd given problemstilling fra virkelighedes hverdag fra en af de fem deltagende virksomheder. Det er Frederikshavn Kommune, der er værter for mødet, og formålet er at eleverne lærer at tænke kreativt og får kendskab til nærmiljøets mange muligheder for job.

DRIVKRAFT handler også om at erhvervslivet aktivt tager del i den opgave det er at fastholde unge i lokalsamfundet, fordi det er dem der er den afgørende ressource for fremtidig vækst. Til gengæld får virksomhederne en unik mulighed for at få indblik i de unges tankegang – og altså en chance for at finde den næste store gode idé skabt i et samspil med 8.klasserne. En af de deltagende virksomheder er Fairytale Company fra Frederikshavn. De producerer blandt andet gaveæsker med chokolade og HC Andersen tema, som de har fundet et stort marked for i Kina.

”Vi er en innovations virksomhed og gode idéer er altafgørende for os. Vi vil bruge DRIVKRAFT til at teste, om de tilstedeværende yngre hjerner kan hjælpe os med at skabe billeder fra HC Andersen, som vi andre ældre hjerner for længst har glemt. De billeder kan vi bruge i vores forretning til at sælge endnu flere produkter”, siger Morten Klæstrup, COO Fairytale Company.

DRIVKRAFT er en succes

Det er anden gang, Frederikshavn Kommune samler virksomheder og folkeskoleelever til DRIVKRAFT, og sætter handling bag ønsket om innovation på folkeskoleniveau. Sidste år deltog blandt andre Strandby Net, der producerer for eksempel fiskenet og det var en fantastisk lærerig proces, siger Lars Peter Jensen, der er direktør i virksomheden:

”Det var en succes. Vi fik lært nye måder at tænke på, som vi efterfølgende har arbejdet med i produktionen. Det var et par dage med meget engagement fra både elever, handlekraftige virksomheder og ikke mindst lærere, der forstod hvor vigtigt det er at skabe bånd mellem folkeskole og erhvervsliv”, siger Lars Peter Jensen.

De deltagende virksomheder i år er Sparekassen Vendsyssel, Hotel Viking, Body Bike, Fairytale Company og Buddy Holly med Palmestrandsfestivalen. De møder hver især de unge med en opgave, der savner de unges syn på sagen. Torsdag eftermiddag kårer virksomhederne den nye produktudvikling, den moderniserede metode eller den bedste idé, og hvad der siden sker, ja, det afhænger af hvor banebrydende nyt det er, siger Morten Klæstrup fra Fairytale Company. Han er klar til at handle:

”Jeg kan godt se for mig, at vi får en idé med fra DRIVKRAFT, som vi kan bruge til at skabe millionomsætning. Men lige så afgørende er det, hvis vi får nye input til vores egne innovative processer, så de unges tankegang kan skabe endnu flere gode idéer hjemme i virksomheden”, siger Morten Klæstrup.

Fakta: DRIVKRAFT 15 er anden gang Frederikshavn Kommune sætter kommunens folkeskoleelever fra 8.klasse sammen med udvalgte virksomheder, for at skabe samhørighed mellem folkeskolens ældste klasser og det lokale erhvervsliv med sigte på, at eleverne står overfor at vælge uddannelsesretning.

Fakta: Det er Frederikshavn Kommunes erklærede mål at 45 procent af en ungdomsårgang skal have en erhvervsuddannelse. Erhvervslivet i området mangler allerede erhvervsuddannet arbejdskraft og fremskrivninger peger på, at manglen kun bliver større.

For flere oplysninger kontakt

Morten Klæstrup, COO Fairytale Company +45 2632 1307

Birthe Rømer Thulstrup, DRIVKRAFT Frederikshavn Kommune +45 2327 3810

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum