L&F

86.000 danskere tog på landet

Del

Søndagens Åbent Landbrug, hvor 50 gårde over hele landet åbnede dørene for danskerne, fik 86.305 interesserede til at trække i gummistøvlerne og bruge fridagen på en landtur. Landbrug & Fødevarer, der står bag arrangementet, glæder sig over den store opbakning.

Der blev klappet kalve, hilst på grise, får og høns, sparket traktordæk og indåndet masser af frisk landluft, da 86.305 danskere søndag den 18. september valgte at bruge dagen på at se, røre og lugte til landbruget.

Det høje besøgstal til Åbent Landbrug, som Landbrug & Fødevarer står bag, glæder formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

- Det er dejligt at så mange har lyst til at bruge deres søndag på at blive klogere på, hvor deres mad kommer fra. Det er efterhånden ikke mange, der kommer ofte på en gård. Derfor er det vigtigt, at vi holder de her arrangementer, og at danskerne bakker op om dem, siger Martin Merrild.

Han var selv tidligere på dagen med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på gårdbesøg i Vestjylland. Her besøgte de Adelgaard ved Skjern, hvor ministeren blandt andet fik klappet køer og hørt om de udfordringer, som landbruget står over for lige nu.

- For mig er det vigtigt at komme ud til landmændene og få fornemmelsen af, hvad der rører sig. Det er et realitetstjek, som jeg kan bruge i forbindelse med forhandlinger på Christiansborg, sagde ministeren, der også roste Åbent Landbrug.

- Jeg har lige fra min første dag i ministeriet arbejdet for mere folkeoplysning. Danskerne skal have muligheden for at komme ud og se, hvordan et moderne landbrug helt konkret ser ud. For hvis vi skal have en reel debat om landbrugets fremtid, så er det vigtigt, at den ikke bygger på misforståede illusioner om, hvad landbruget er, sagde Esben Lunde Larsen.

En af de danskere, der havde valgt at bruge søndagen på at besøge et landbrug, var Pernille Jakobsgaard fra Lemvig, der sammen med sin mand og to børn var taget på besøg på gården Nørremark I/S.

- For os er det en mulighed for at vise børnene, hvor deres mad kommer fra. Hvor kommer mælken og kødet fra og hvordan bor dyrene, sagde hun.

I 2017 vil der være Åbent Landbrug søndag den 17. september.

Vedhæftede billeder er til fri afbenyttelse. Fotograf: Jens Givskov Petersen

Henvendelser om Åbent Landbrug kan ske til projektleder Jan Morre på 2488 3919 eller pressekonsulent Mille Marie Christensen på 6170 2047.

Billeder

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F