Danmarks Statistik

86 pct. flere fuldfører korte videregående uddannelser

Del

På alle uddannelsesområder gennemførte flere i skoleåret 2014/2015 en uddannelse, end det var tilfældet i 2005/2006, men de erhvervsfaglige uddannelser får baghjul

Ifølge tal fra Danmarks Statistik gennemførte markant flere en uddannelse i 2014/2015, end det var tilfældet i 2005/2006. I 2014/2015 fuldførte 86 pct. flere studerende en kortere videregående uddannelse, mens 68 pct. flere fik sig en bachelor fra et af landets universiteter. Også i gymnasierne kan man se en stor fremgang i, hvor mange elever der får en hue på hovedet. I 2014/2015 fuldførte 48 pct. flere en gymnasieuddannelse, end i 2005/2006. De erhvervsfaglige uddannelser er det eneste område, hvor udviklingen er stilfærdig. Her er der kun 2 pct. flere elever, der gennemførte en uddannelse, når man sammenligner de to år. Ved at trykke her, kan man få flere informationer om både Danmarks Statistiks tal for antallet af fuldførte uddannelser samt antallet af indskrivninger på uddannelserne, hvor der også er sket store ændringer. Linket indeholder også kontaktinformationer.

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Ida og William er de mest populære navne til nyfødte6.7.2018 08:54pressemeddelelse

Ida er for første gang nummer et, som det mest populære navn til nyfødte piger. I 2017 fik 16 ud af 1.000 nyfødte piger navnet Ida. Det viser navnestatistikken fra Danmarks Statistik, som udkommer i dag. ”Fornavnet Ida har formået at holde sig i top-otte igennem de seneste 15 år, men det er første gang, det indtager førstepladsen,” siger Dorthe Larsen, der er ansvarlig for navnestatikken. For drengenes vedkommende er det til gengæld den gamle klassiker, William, der er tilbage på førstepladsen. ”Fornavnet William hænger meget standhaftigt fast i førstepladsen hos drengene. Kun en smuttur omkring femtepladsen i 2016 har der været, ellers har William ligget på førstepladsen siden 2010. Det er ret bemærkelsesværdigt,” siger Dorthe Larsen. De nybagte forældre har dog lidt forskellige favoritter, alt efter i hvilken af Danmarks 11 landsdele de bor. Det gælder særligt de forældre, der skulle vælge pigenavne. ”På trods af Ida’s placering i top i 2017, ligger navnet kun på førstepladsen i Østj

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum