home a/s

84 % flere sommerhushandler

Del

Kommentar til Boligsidens handelstal: Der er sol over sommerhussalget, selv om dagslyset svinder. Bedste salg siden 2006

Kommentar til Boligsidens handelstal for oktober 2017, Mads Ellegaard, relationschef i Home:

Antallet af solgte fritidsboliger steg i oktober 15 % i forhold til oktober sidste år, viser nye tal fra Boligsiden.dk udsendt her til morgen.

Samlet set er salget af fritidshuse gennem mæglerne steget hele 84 % i de første ti måneder af 2017 sammenlignet med samme periode for fem år siden.

”Der er handlet sommerhuse i et omfang, som vi ikke har set siden 2006,” siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Samtidig er priserne på sommerhuse er steget næsten 5 % på et år, og det er mere end på helårshusene.

Der er flere forklaringer på, at sommerhussalget i år endelig har vristet sig fri af finanskrisen snærende bånd, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home.

Det 'almindelige' boligmarked hjælper sommerhussalget
”Det afgørende ryk efter en årrække, hvor sommerhusene stod i tusindvis med alger på til-salgskiltet er sket fra 2016 til 2017,” siger Mads Ellegaard og uddyber:

”Priserne på lejligheder i byerne har siden 2012 kun har kendt én vej, og det er op. De sidste par år er villaerne og rækkehusene også for alvor kommet med, og i 2016 kunne vi se tilbage på et år, hvor det meste af landet havde oplevet en fremgang i hussalget og priserne.”

”Når friværdien i helårshuset vokser, stiger privatforbruget typisk, fordi vi bliver mere trygge ved at bruge penge, og vi får bedre muligheder for at låne til mere hverdagsluksus, eksempelvis et sommerhus. Og man kan endda låne til en lav rente, og vi har i år fået mulighed for at finansiere op til 75 procent af sommerhuset med realkreditlån. Det er nogle af de vigtigste forklaringer på sommerhusenes opblomstring i år, konkluderer Mads Ellegaard.

Fremgangen i sommerhussalget kommer også nye områder af Danmark til gavn, nemlig nogle af de områder i ’vandkants-danmark’, hvor hussalget har haft det mere end gennemsnitligt svært i årene under finanskrisen. Flere sommerhushandler skaber mere omsætning i servicefagene, hos håndværkere og i det lokale forretningsliv

Nøgleord

Kontakter

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum