Deloitte

82 pct. af syddanskerne er glade for deres job

Del

Jobtilfredsheden stiger med alderen

Dorte Larsen
Dorte Larsen

Esbjerg, 16. februar 2016

Det står rigtig godt til med arbejdsglæden i Region Syddanmark. Det viser en ny undersøgelse gennemført af Epinion for Deloitte. Her siger hele 82 pct. af syddanskerne, at de er glade for at gå på arbejde. Samtidig viser undersøgelsen, at jobtilfredsheden stiger med alderen.

- Det er virkelig glædeligt, at så mange syddanskere er glade for at gå på arbejde. At trives på sit job har jo en stor betydning for ens trivsel i livet generelt. Samtidig får arbejdspladsen naturligvis meget mere ud af medarbejdere, der er glade, siger Dorte Larsen fra Deloitte i Esbjerg.

Faktisk viser tallene, at de fleste af os bliver gladere med alderen:

- Undersøgelsen viser tydeligt, at ældre medarbejdere er mere tilfredse med deres job end deres yngre kolleger. Dermed ser det heldigvis ud til, at hovedparten af os finder den rette jobhylde i løbet af vores voksenliv, så vi ender med at lave det, vi kan lide, siger Dorte Larsen.

Der er dog også grus i maskineriet, for rigtig mange syddanske arbejdspladser glemmer at fortælle medarbejderne, om de gør det godt eller skidt. Spild af talent, mener Dorte Larsen:

- Hele 37 pct. af syddanskerne får ikke at vide, om de gør det godt eller skidt på jobbet. Det er ærgerlige tal. Kender man ikke sin egen præstation, har man jo reelt ingen chance for at udvikle sig. Samtidig har alle medarbejdere, unge som gamle, brug for anerkendelse og dialog med deres leder.

Der er absolut god grund til at have en god dialog med sine medarbejdere, mener Dorte Larsen, for der er hård kamp om de bedste talenter.

- Sidste år blev mere end 70.000 syddanskere ringet op af en headhunter, mens mere end 80.000 blev kontaktet direkte af en virksomhed med tilbud om nyt job. Det vidner om en lang række flaskehalse på arbejdsmarkedet, også her i Syddanmark, hvor kampen om de dygtigste medarbejdere lige nu er på sit højeste.

39 pct. af syddanskerne siger, at de er ’nogenlunde glade’ for at gå på arbejde, mens 43 siger, at de er ’meget glade’.

Fakta:

Hvor glad er du for dit job? (Syddanmark)

Meget glad: 43 pct.

Nogenlunde glad: 39 pct.

Hverken eller: 6 pct.

Mindre glad: 7 pct.

Ikke glad: 4 pct.

Bliver du informeret om din præstation på arbejdspladsen? (Syddanmark)

Nej: 37 pct.

Ja, jeg har en samtale med min leder: 49 pct.

Ja, jeg har en samtale med min leder og jeg får også en rating/karakter: 8 pct.

Andet/ved ikke: 6 pct.

Er du inden for det seneste år blev tilbudt et nyt job eller en jobsamtale? (Syddanmark)

Ja, jeg er blevet kontaktet af en virksomhed: 15 pct.

Ja, jeg er blevet kontaktet af en headhunter: 13 pct.

Den syddanske arbejdsstyrke er på ca. 550.000 mennesker.

Tallene er baseret på i alt 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Dorte Larsen
Tlf. +45 51 22 90 32
dlarsen@deloitte.dk

Billeder

Dorte Larsen
Dorte Larsen
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Dorte Larsen er partner i Deloitte i Esbjerg, hvor hun hjælper syd- og sønderjyske ejerdrevne virksomheder med at skabe vækst. Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum