Danmarks Frie Forskningsfond

800.000 kr. skal kickstarte nye forskerkarrierer

Del

Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt 844.000 kr. til 7 skolarstipendier, der skal give talentfulde studerende inden for sundhedsvidenskab mulighed for at fordybe sig i deres projekter i op til et ekstra studieår. Det kan måske være startskuddet til en forskerkarriere.

Photo by Julia Koblitz on Unsplash
Photo by Julia Koblitz on Unsplash

Det er Danmarks Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom, der har uddelt midlerne til de syv ansøgninger.

Modtagerne kommer fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet, Odense Universitetshospital, Rigshospitalet og Region Midtjylland, og de studerendes projekter fokuserer bl.a. på at undersøge om Aspirin nedsætter risikoen for tilbagefald af brystkræft, udbredt sygdom samt dødelighed efter sent tilbagefald, til et projekt der ser på effekten af kulhydratfattigkost hos patienter med type 2-diabetes.

Skolarstipendierne er af 6-12 måneders varighed og skal give de unge forskeraspiranter mulighed for at beskæftige sig med videnskabeligt arbejde og skærpe interessen for en videre videnskabelig karriere.

Det er de studerendes vejledere, som indsender ansøgning og modtager bevilling, og de syv modtagere er:

Ane Bærent Fisker, Syddansk Universitet

Deirdre Patricia Cronin-Fenton, Aarhus Universitet

Uffe Birk Jensen, Aarhus Universitet

Christina Christoffersen, Rigshospitalet

Kurt Højlund, Odense Universitetshospital

Vibe Gedsø Frøkjær, Rigshospitalet

Simon Winther, Region Midtjylland

Læs uddybende beskrivelser om de syv skolarstipendier her.

Kontakter

Billeder

Photo by Julia Koblitz on Unsplash
Photo by Julia Koblitz on Unsplash
Download

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Ni forskere får midler til forskeruddannelser uden for universiteterne7.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks Frie forskningsfond har bevilget 23 mio. kr. til ni unge forskere, der skal lave deres ph.d. på en anden forskningsinstitution end de danske universiteter. De skal bl.a. forske på Rigsarkivet, Københavns Professionshøjskole og ved Dansk Sprognævn, hvor de dykker ned i emner som danske kvinders arbejde i 1800-tallets Danmark, hvordan et stigende antal LGBT+ migranter kalder på nye former for humanitær intervention samt ny viden om, hvordan sundhedspersonalet kan forbedre plejen på demensområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum