Danmarks Statistik

80 pct. af offentlige arbejdspladser innoverer

Del

De fleste offentlige arbejdspladser er innovative, og innovationen resulterer ofte i øget kvalitet og effektivitet. Få et overblik over forholdene for dansk nytænkning og udvikling i Innovation og forskning 2018, der udkommer i dag.

For offentlige arbejdspladser er innovation ofte en del af hverdagen, og 80 procent af de danske offentlige arbejdspladser innoverer. Resultatet er ofte både øget kvalitet af de udbudte produkter samt mere effektive processer. Resultaterne stammer fra bogen Innovation og forskning 2018, der udkommer i dag. Bogen udkommer årligt og giver et statistisk overblik over aktiviteter i forbindelse med forskning, udvikling og innovation i Danmark. I årets udgivelse er der særligt fokus på innovation i den offentlige sektor, som er et område, der først er blevet statistisk belyst indenfor de seneste år. Innovation er defineret som introduktionen af nye eller væsentligt forbedrede produkter, serviceydelser, produktionsprocesser, organisatoriske metoder eller kommunikation.

’Vi kan se, at ledere og medarbejdere er den hyppigste kilde til innovation på de offentlige arbejdspladser, og at udefra kommende faktorer som lovgivning og krav om effektivisering medvirker til at fremme innovationen,‘ fortæller Jens Brodersen, der er redaktør på Innovation og forskning 2018.

Danmark bruger 3,2 pct. af BNP på forskning

Danmark ligger på fjerdepladsen i Europa, hvad angår udgifter til forskning og udvikling (FoU) i erhvervslivet, opgjort som andel af brutto­nationalproduktet (BNP). I Danmark brugte virksomhederne 42,9 mia. kr. til egen forskning og udvikling, hvil­ket svarer til 2,1 pct. af BNP i 2016.

’De samlede danske investeringer til FoU som andel af BNP er siden 2000 steget fra 2,0 pct. til 3,2 pct. af BNP i 2016. Erhvervslivet stod for 2,1 pct., og den offentlige sektor stod for den resterende 1,1 pct. af BNP, ‘ fortæller Jens Brodersen.

Hvis du ønsker at læse Innovation og forskning 2018, kan du finde den her.

Hvis du har spørgsmål til publikationen, er du velkommen til at kontakte Jens Brodersen på tlf: 39 17 30 57 eller jbr@dst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Tal om udenlandske dimittender16.11.2018 12:22pressemeddelelse

3.900 ud af de 62.200 personer, der fuldførte en videregående uddannelse i 2014, var udenlandske studerende. Udenlandske studerende er personer, der har haft studie som opholdsgrundlag i Danmark. Hver femte (20 %) af de udenlandske dimittender i 2014 var ikke i befolkningen tre måneder de fuldførte deres uddannelse. Efter 21 måneder var tallet 31 pct. Blandt statsborgere fra vestlige lande var 33 pct. ikke længere i befolkningen 21 måneder efter fuldført uddannelse i 2014. For statsborgere fra ikke-vestlige lande var det 23 pct., som ikke længere var i befolkningen. 38 pct. af de udenlandske studerende med statsborgskab fra ikke-vestlige lande var i beskæftigelse 21 måneder efter fuldført uddannelse. For statsborgere fra vestlige lande var 22 pct. i beskæftigelse. Tallene omfatter også de studerende, som ikke længere er i befolkningen. Fordelt på uddannelser er der forskel på, hvor stor en andel af dimittenderne, der får job i Danmark. Blandt de udenlandske dimittender fra lange videre

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum