Danske Spil A/SDanske Spil A/S

8 ud af 10 danskere: Idrætsforeningerne er en vigtig del af den danske kultur

Del

Idrætsforeningerne er ikke blot en vigtig del af den danske kultur, foreningerne skaber også større forståelse på tværs af samfundslag og kulturer. Det viser en ny undersøgelse, YouGov har lavet for Danske Spil og DGI.

Idrætsforeninger er ikke blot et sted, hvor børnene lærer at svømme, hvor far spiller tennis, og hvor mor møder andre løbe-entusiaster. Idrætsforeningerne er en vigtig del af den danske kultur – det mener hele 82 procent af danskerne.

Danske Spil og DGI har i samarbejde med YouGov lavet en ny undersøgelse, der belyser danskernes holdning til idrætsforeningerne. Udover at være en vigtig del af kulturen, så mener 75 procent, at idrætsforeningerne er vigtige for at skabe større forståelse for hinanden på tværs af samfundslag og kulturer. Og godt 80 procent peger på, at idrætsforeningerne er vigtige for at holde os sunde og raske.

”Tallene viser, at der er stor forståelse for, at idrætsforeningerne er en grundsten i det danske samfund. Både i forhold til den tillid, der opbygges på tværs af sociale skel og livssituationer og i forhold til at holde Danmark i bevægelse. Det er vi i DGI glade for, at befolkningen bekræfter,” siger Søren Brixen, adm. direktør i DGI.

Mangfoldighed og inspiration

At idræt handler om meget mere end at blive dygtigere og udfordre sig selv underbygges af Danmarks største breddeidrætsevent, DGI Landsstævne i Aalborg den 29. juni-2. juli, hvor over 25.000 deltager.

Landsstævnet hylder mangfoldigheden, både blandt deltagerne, hvoraf 47 procent er under 25 år, og i de mere end 25 idrætter og 400 aktiviteter. Et af målene er at inspirere både idrætsforeninger, trænere og udøvere til nye aktiviteter, og på den måde bliver en del af idrætsforeningernes kultur.

”Undersøgelsens resultater passer meget præcist i forhold til, at deltagelsen i landsstævnet er stigende. Det er moderne at være motionist i alle aldersgrupper, og man dyrker en større mangfoldighed af idrætter,” siger Søren Brixen.

Idrætsforeninger giver tilbage til samfundet

Idrætsforeninger har ikke kun stor betydning for den danske kultur som helhed, men er ifølge hver anden dansker også katalysator for samvær og aktiviteter i lokalsamfundet. Derudover mener hver femte, at idrætsforeningerne har en vigtig rolle i forhold til at give demokratiske værdier videre til medlemmerne.

Hos Danske Spil, som i 2016 leverede 1,1 milliarder kroner tilbage til Danmarks idræts- og kulturprojekter igennem Udlodningsmidlerne, glæder man sig over, at Udlodningsmidlerne kommer danskerne til gode på den måde.

”Danske Spil er sat i verden for at tjene penge og skabe underholdning, aktiviteter, glæde og sammenhold på tværs af samfundslagene via vores overskud. Vi er både glade og pavestolte over, at vores overskud bidrager til alle de mangfoldige kultur- og idrætsprojekter rundt omkring i hele landet,” siger Danske Spils administrerende direktør Susanne Mørch Koch.

Faktaboks om Udlodningsmidlerne:

Udlodningsmidlerne er overskuddet fra Danske Lotteri Spil, der er det datterselskab i Danske Spil, der bl.a. udbyder Lotto. I 2016 var overskuddet på 1,1 milliarder kroner. De 1,1 milliarder kroner fordeles mellem de seks ministerier (Undervisningsministeriet, Børne- og Socialministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Kulturministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet), ligesom DGI og DIF får omkring 30 procent af Udlodningsmidlerne.

Faktaboks om undersøgelsen:

Undersøgelsen er gennemført af YouGov for Danske Spil og DGI i foråret 2017. 3034 personer har deltaget

For yderlige information:

Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil, tlf. 30851734

Majbritt Andersen, Pressemedarbejder i DGI, Tlf. 21 29 41 15

Nøgleord

Kontakter

Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil, tlf. 30851734

Majbritt Andersen, Pressemedarbejder i DGI, Tlf. 21 29 41 15

Information om Danske Spil A/S

Danske Spil A/S
Danske Spil A/S
Korsdalsvej 135
2605 Brøndby

36 72 00 11https://danskespil.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Danske Spil tager kampen op mod Ludomani17.8.2018 06:02pressemeddelelse

Fra i dag og fem uger frem kører Danske Spil en kampagne for at gøre opmærksom på ludomani, og hvordan Danske Spil arbejder med emnet. Kampagnen drejer sig om konsekvenserne ved at have ludomani inde på livet - både som spiller eller som pårørende. Kampagnen kommer ud på Danske Spils sociale medieplatforme med små film, facts om ludomani samt en quiz, hvor man kan teste sin viden om emnet. Typisk afføder disse kampagner en del diskussioner blandt danskerne, og Danske Spil må til tasterne og tage dialogen. Men det er også helt okay. CSR-direktør i Danske Spil, Stine Hove Marsling mener nemlig ikke, det nytter noget at gemme sig, når det kommer til de svære spørgsmål. - At tjene penge på spil kommer med et stort ansvar. Vi mener, det er en del af vores ansvar at gå i dialog med danskerne om det indbyggede dilemma, som vi og andre spilselskaber er født med. Vi vil med denne kampagne gerne vise de mange initiativer, vi i Danske Spil tager for at forebygge ludomani, siger hun. Alle har et a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum