Guldborgsund Kommune

750.000 kr. i støtte til kunst på den nye Sundskole

Del

Statens Kunstfond har bevilget 750.000 kr. i tilskud til Guldborgsund Kommune til realisering af et større kunstprojekt på den nye Sundskole i Nykøbing F. Kunstværkerne skal udfolde emnet bæredygtighed og FN’s Verdensmål og involvere skolens elever i bl.a. idéudvikling og beslutningsprocesser.

I etableringen af den nye Sundskole var der fra start afsat 1.250.000 kr. til kunst. Det er nu suppleret af 750.000 kr. Kunstværkerne skal udformes som dels en cirkulær verdensmålsbænk, der indgår i den såkaldte Verdens-Ø midt i skolegården, og dels som en række ’lærings-destinationer’ i landskabet omkring skolen. Kunstværkerne skal være med til at udfolde verdensmålstemaet for skolens elever.

Lokalt signaturbyggeri
Den nye Sundskole i Nykøbing F. er et lokalt signaturbyggeri og den første svanemærkede folkeskole i Danmark. Den vil fungere dels som skole og dels som et ’Byens Hus’ med plads til foreningsaktiviteter mv. Arkitektonisk vil skolen hæve sig op at mulden og danne både en bakke og en åben cirkel med en skolegård i midten. Stisystemer i det omkringliggende landskab vil binde skole og natur sammen og give mulighed for at benytte de grønne områder i læringssammenhænge. Skolen lever op til kravene for en verdensmålsskole både i materialevalg, energiforbrug og i forhold til lærings- og udfoldelsesmuligheder.

Kunstprojektet udvikles i et samarbejde mellem Statens Kunstfond og en bredt sammensat styregruppe, der forventes at bestå af repræsentanter for både arkitektfirmaer, skole, Konsulenthuset Autens, der arbejder med fremtidens skole, brugere, Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Billedkunstråd. Fra Statens Kunstfonds side lægges der vægt på at det samarbejde, fonden nu indleder med Guldborgsund Kommune, vil betyde realisering af et større kunstprojekt, som ikke bare udvider opfattelsen af, hvad kunst i det offentlige rum kan være, men også bidrager til anderledes perspektiver, tværfaglige udviklingsprocesser og nye sociale fællesskaber.

”Sundskolen bliver en skole i absolut særklasse, hvor eleverne har optimale rammer for fagligt udfordrende og socialt stimulerende miljøer, og hvor både leg og læring prioriteres. Vi er ambitiøse, og det glæder mig, at vi med den flotte ekstra bevilling til kunst kan sætte sammenhængen mellem skolebyggeriet, skolegården og skolens omgivelser endnu mere i spil. Enhver skole er tæt forbundet med både den ’lille’ og den store verden, og derfor vil vi vægte, at kunstnerne sammen med lærere og elever, herunder også skolens mere udsatte elever, arbejder både med de universelle FN-verdensmål og med de nære og lokalhistoriske perspektiver. Det giver eleverne et solidt fundament at navigere fra på deres videre vej gennem livet,” siger Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse siger: ”Det glæder mig, at der er så høje ambitioner for kunstens rolle på den nye Sundskole. I Kulturpolitikken og gennem dialog med kommunens billedkunstråd samt teknik- og miljøområdet har Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget et særligt fokus på, hvordan kunst kan integreres i nye kommunale byggerier, byudvikling, signaturevents mv. Vi er bl.a. inspireret af, at man i statsligt byggeri afsætter 1,5 % af den samlede byggesum til kunst, ligesom vi har gode erfaringer med at inddrage kunstnere og børn og unge i byudviklingen på Østerbro i Nykøbing F. Kunstprojektet er i den grad et ambitiøst og visionært eksempel på vores arbejde med dannelse i børn og unge hverdag.”

Entreprenørfirmaet Bo-Hus står i spidsen for byggeriet sammen med ingeniørvirksomheden MOE, Autens som pædagogisk rådgiver, ETN Arkitekter, der arbejder med landskabsarkitekturen, samt SKALA Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter.

Kontakter

Julie Damgaard Nielsen
Kulturkonsulent
25181899
judn@guldborgsund.dk

Billeder

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Guldborgsund får over én million kroner i støtte til nye aktiviteter19.1.2021 06:30:00 CETPressemeddelelse

Coronapandemien har det seneste år har lagt låg på mange aktiviteter fra frivilligområdet, og derfor har nogle foreninger ubrugte midler til rådighed. Alligevel har Guldborgsund Kommune valgt at støtte alle de ansøgere, der lever op til kriterierne for støtte efter de såkaldte §18 og 79-midler. Når samfundet lukker op igen, er behovet for de frivilliges indsats kun blevet større, lyder det fra den politiske bevillingsgruppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum