Landdistrikternes Fællesråd

7,5 millioner på vej til grønne løsninger i landdistrikterne

Del

For første gang har Erhvervsministeriets Landdistriktspulje fået et grønt og bæredygtigt tema for uddeling af puljemidlerne. Landdistrikternes Fællesråd roser de grønne ambitioner.

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har fået en grøn overskrift.
Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har fået en grøn overskrift.

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har åbent op for ansøgninger om støtte til projekter i landdistrikterne og på øerne. I år uddeler puljen ca. 4,8 millioner kroner til forsøgsprojekter under den grønne overskrift ”Udvikling af bæredygtige og grønne løsninger i landdistrikterne”.

Hensigten med det nye tema er at bidrage positivt til den grønne omstilling og til at styrke beskæftigelsen, erhvervsudviklingen, servicen, levevilkårene, bosætningen eller lokale kultur- og fritidsaktiviteter i landdistrikterne.

Nogle steder er der brug for et ekstra skub for at sætte udviklingen i gang, udtaler Erhvervsminister Simon Kollerup:

- Vi ser positive udviklingstendenser i landdistrikterne, men vi ser i den grad også områder, hvor vi med fordel kan hjælpe udviklingen på vej. Og hvor der fx er et behov for, at vi som stat går ind og er med til at kickstarte den grønne omstilling. Det gør vi nu blandt andet ved at give Landdistriktspuljen et tema, som understøtter bæredygtighed ude i lokalsamfundene, siger han og tilføjer:

- Når vi på den her måde giver Landdistriktspuljen en grøn overskrift, er det blandt andet fordi, vi gerne vil støtte bæredygtighedsprojekter, der er startet og styret af lokale ildsjæle. Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der ofte får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er blandt andet Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab, udtaler erhvervsministeren.

Hos Landdistrikternes Fællesråd finder formand Steffen Damsgaard det meget spændende med Landdistriktspuljens grønne ambitioner.

- Rundt om i de danske landdistrikter er der et klart ønske om at tage ansvar for at sikre den grønne omstilling, der vedrører os alle sammen. Derfor er det positivt, at puljen nu målrettes de mange ildsjæle, som udtænker løsninger på, hvordan vi kan omstille os, ikke blot i landdistrikterne, men i hele landet, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Vi har brug for gode løsninger, der tager afsæt i landdistrikternes vilkår, hvis den grønne omstilling skal være en succes. Landdistrikternes ildsjæle er hverdagens eksperter og er dermed afgørende i arbejdet med at skabe holdbare løsninger, siger han.

Gennem Landdistriktspuljen bliver der desuden uddelt ca. 2,7 millioner kroner til initiativer, der kan forbedre levevilkårene i de små øsamfund.

Ansøgninger til Landdistriktspuljen skal sendes til Erhvervsstyrelsen inden 1. oktober kl. 12:00. 

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard Jensen, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

For spørgsmål eller uddybende oplysninger om Landdistriktspuljen kan du kontakte Erhvervsstyrelsen på tlf. 41 71 78 97 eller landdistriktspulje@erst.dk.

Erhvervsministeriets presserådgiver Ditte Vibe Petersen med spørgsmål til erhvervsminister Simon Kollerup (tlf. 91337097 eller divipe@em.dk).

Billeder

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har fået en grøn overskrift.
Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har fået en grøn overskrift.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 56 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum