Guldsmed Dirks

75 % af danskerne har ikke styr på værdien af deres smykker

Del

Sølvtøj og smykker er i høj kurs, når tyvene går på rov. Alligevel har trefjerdedele af befolkningen ikke dokumentationen af deres værdier i orden. Det kan give store problemer, når forsikringen skal udbetales.

Alt for få har fået deres smykker vurderet af en ekspert, siger guldsmed Henrik Knakkergaard. Foto: PR.
Alt for få har fået deres smykker vurderet af en ekspert, siger guldsmed Henrik Knakkergaard. Foto: PR.

Guld, smykker og sølvtøj er blandt de mest populære tyvekoster, når indbrudstyvene er på spil i de danske hjem. Alligevel undervurderer mange, hvor vigtig dokumentation af deres værdigenstande er for at få forsikringspengene udbetalt. Det konstaterer vurderingsspecialist og medejer af Guldsmed Dirks, Henrik Knakkergaard, der oplever, at alt for mange først tænker på dokumentation af deres værdier, efter de har været udsat for et indbrud:  

– Du kan have en klar idé om, hvad dine værdigenstande er værd, men har du ikke dokumentation herpå, kan du ende med en slem skuffelse, når du søger om erstatningen efter et indbrud. Sørg derfor for at få en professionel vurdering på dine smykker og andre værdigenstande, inden uheldet er ude, siger han.

Og det er på høje tid, at danskerne tager dokumentationen af deres mest skattede ejendele alvorligt:

– Ca. 25% af de indbrudsramte, der henvender sig til os, har dokumentation for de genstande, de har fået stjålet, når det drejer sig om arvestykker og smykker. Har man dokumentation, kan vi hurtigere og mere præcist udbetale den korrekte forsikringssum og give forsikringstageren den bedste kundeoplevelse i en ellers træls situation, fortæller Director of Price & Product hos Tryg Forsikring, Mikkel Zimakoff. Han tilføjer:

 

– Har du smykker og andre genstande af høj værdi, bør du tegne en forsikring, som dækker denne type genstande, og sørge for at forsikringssummen passer til genstandenes værdi. Hertil kan det altid anbefales at få vurderet værdigenstandene af en ekspert inden for området.

 

Dokumentation fremfor alt

Er man udsat for et indbrud og skal søge erstatning, er det altid op til forsikringstageren at dokumentere for ejerskabet af de stjålne genstande og værdien heraf. Ifølge Henrik Knakkergaard og Mikkel Zimakoff er den rette dokumentation derfor fuldstændig essentiel i forsikringssager.

De to eksperter anbefaler disse grundlæggende råd til at beskytte dine værdigenstande:

  1. Dokumentation, dokumentation, dokumentation. Gem alle kvitteringer og dokumenter, der beviser, at du ejer genstandene. Få dit indbo vurderet af en specialist, og få vurderingserklæringer herpå. Tag billeder af alt – særligt af karakteristika, som kan verificere genstandens ægthed og værdi – og opdater billederne jævnligt.
  1. Forsvarlig opbevaring.Har du mange værdier, kan du overveje at investere i et lille pengeskab. Derudover også sikre huset med gode låse og tilsvarende vinduer, der kan holde tyven ude. Husk også at gemme din dokumentation online, så den ikke forsvinder, hvis tyven også stjæler din telefon eller computer.
  1. Gennemgå dine forsikringer. Er de opdateret, og er dækningen tilsvarende værdien af dit indbo? Vær altid opmærksom på, om du opfylder betingelserne i forsikringspolicen. Det er dit ansvar, og lever du ikke op til kravene, kan det koste dig dyrt.

Nøgleord

Kontakter

Henrik Knakkergaard
Medejer, Guldsmed Dirks
(+45) 20 92 79 98
Henrik@guldsmeddirks.dk

Billeder

Alt for få har fået deres smykker vurderet af en ekspert, siger guldsmed Henrik Knakkergaard. Foto: PR.
Alt for få har fået deres smykker vurderet af en ekspert, siger guldsmed Henrik Knakkergaard. Foto: PR.
Download
Kun 25 % af Trygs forsikringstagere har fået værdien af deres dyrebare smykker verificeret  af en vurderingsekspert. Foto: PR.
Kun 25 % af Trygs forsikringstagere har fået værdien af deres dyrebare smykker verificeret af en vurderingsekspert. Foto: PR.
Download
Sølvtøj, guld og smykker er  blandt de værdigenstande, som de færreste har ordentligt forsikret i tilfælde af tyveri. Foto: PR.
Sølvtøj, guld og smykker er blandt de værdigenstande, som de færreste har ordentligt forsikret i tilfælde af tyveri. Foto: PR.
Download
Dyrebare smykker er i høj kurs blandt indbrudstyve. Foto: PR.
Dyrebare smykker er i høj kurs blandt indbrudstyve. Foto: PR.
Download

Information om Guldsmed Dirks

Guldsmed Dirks
Guldsmed Dirks
Gl. Kongevej 168
1850 Frederiksberg C

33 21 17 22https://www.dirksdesign.com/

 Guldsmed Dirks forhandler mange prestigefyldte danske og internationale smykke- og urmærker samt smykker efter eget design. Guldsmed Dirks har mere end 25 års erfaring med værdivurdering, og kan hjælpe dig i forsikringssager i tilfælde af indbrud. www.dirksdesign.com