7.113 har fået tilbudt studieplads på Aarhus Universitet
Årets optag ser ud til at ende på niveau med 2019. Den generelle stabilitet dækker dog over lokale udsving, som både vækker glæde og skaber bekymring.
7.113 håbefulde ansøgere har i nattens løb fået besked om, at de er blevet optaget på Aarhus Universitet. Det er to procent færre end sidste år, men på niveau med 2019.
”Vi glæder os over, at vi endnu en gang kan tilbyde rigtig mange unge mennesker en studieplads. Vi forventede en mindre tilbagegang ovenpå den ekstraordinære søgning i corona-årene, så vi er godt tilfredse med at ligge på niveau med året før corona”, siger prorektor Berit Eika. Hun bemærker samtidig, at det endelige optag kan se anderledes ud, da det stadig er muligt at søge ind på uddannelser med ledige pladser.
Fremgang for it- og ingeniørområdet
Aarhus Universitet kan især notere sig en fremgang på it- og ingeniøruddannelserne, som er to af universitetets satsningsområder, hvor arbejdsgivernes efterspørgsel er særligt stor.
”I forhold til 2019 ser vi en samlet fremgang på 19 procent på vores it-uddannelser, og 14 procent for ingeniørområdet. Det er fagmiljøer, som vi har arbejdet målrettet på at styrke igennem flere år, og det er glædeligt, at interessen også spirer hos ansøgerne”, udtaler Berit Eika.
Diplomingeniøruddannelsen i softwareteknologi er én af årets højdespringere og kan i år tilbyde studiepladser til 158 ansøgere, hvilket er flere end dobbelt så mange som i 2019. Datalogiuddannelsen har tilbudt studiepladser til 180 ansøgere, hvilket er hele 16 procent flere end i 2019. Samtidig går uddannelsen i Informationsvidenskab 13 procent frem.
Sprog kræver en vedvarende indsats
Udviklingen på sproguddannelserne giver dog anledning til panderynker. Med undtagelse af Japanstudier, som kan notere en lille fremgang, melder alle AU’s sproguddannelser om færre optagne end i 2019.
”Tilbagegangen gælder også vores miljøer i f.eks tysk, spansk og fransk. Her melder både den offentlige og den private sektor, at de ser ind i en rekrutteringsudfordring i de kommende år, så det er virkelig bekymrende. Derudover mener jeg også, at det på et åndeligt og kulturelt niveau er et tab, hvis vi ikke formår at styrke danske unges interesse for sprog og områdestudier”, siger Berit Eika, der samtidig opfordrer politikerne til at drøfte en yderligere styrkelse af indsatsen for sprogfagene.
Fakta om årets optag:
- 7.113 ansøgere har fået tilbudt en studieplads på AU. I 2019 var tallet 7.139.
- Arts: 1.922 tilbud om optagelse: Ni procent færre end i 2019
- Aarhus BSS: 2.395 tilbud om optagelse: Én procent færre end i 2019
- Natural Sciences: 803 tilbud om optagelse: To procent færre end i 2019
- Health: 878 tilbud om optagelse: Én procent flere end i 2019
- Technical Sciences: 1.115 tilbud om optagelse: 19 procent flere end i 2019
LINK: Se oversigt over alle uddannelsernes optagstal
Ansøgerne skal nu bekræfte deres studiepladser senest den 3.august.
De ansøgere, som ikke er kommet ind, har fortsat mulighed for at søge ind på uddannelser med ledige pladser.
Nøgleord
Kontakter
Kommunikationsmedarbejder Thomas Sørensen: ths@au.dk eller 21379601
Information om Aarhus Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
KOT 2022: 9.752 vil helst have en uddannelse på Aarhus Universitet5.7.2022 17:18:23 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har i år modtaget 9.752 førsteprioritetsansøgninger til universitetets uddannelser. Det er som forventet lidt færre end sidste år, men på niveau med 2019 før corona.
Iværksættere fra Aarhus Universitet er vækstmotorer i Midt- og Vestjylland28.6.2022 08:31:30 CEST | Pressemeddelelse
Iværksætterne holder sig ikke kun til storbyerne, når de udklækkes fra Aarhus Universitet. I Midt- og Vestjylland skyder flere virksomheder op, som er stiftet af studerende med baggrund fra universitetet, viser ny iværksætteranalyse. Det er en god forretning for landsdelen.
Sprogforsker fra AU står bag en dansk-ukrainsk-engelsk ordbog13.6.2022 14:30:00 CEST | Pressemeddelelse
På blot to måneder har lektor i lingvistik på Aarhus Universitet, Peter Bakker, skrevet og udgivet en dansk-ukrainsk-engelsk ordbog med hjælp fra frivillige og en bevilling fra Aarhus Universitets Forskningsfond. Målet er at give ukrainske flygtninge en lettere start i Danmark. Efterspørgslen på den nye gratis ordbog er så stor, at Peter Bakker nu samler midler til andet oplag.
To professorer hædres med Holst-Knudsen-pris og Victor Albeck-pris25.5.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor i medicin Søren Riis Paludan modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris, og professor i biologi Signe Normand modtager Victor Albeck-prisen. Det sker onsdag d. 25. maj, hvor Aarhus Universitet afholder sin årlige prisoverrækkelse i Aulaen. Ved arrangementet uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond desuden sine 5 ph.d.-priser – i år for 20. gang.
Presseinvitation: Topforskere, hjernemad og leg - stor konference om hjernen på Aarhus Universitet26.4.2022 08:58:05 CEST | Pressemeddelelse
Nogle af verdens førende hjerneforskere besøger Aarhus d. 5.-7. maj, når MatchPoints-konferencen ”Our fascinating Brain” finder sted. Konferencen byder både på en akademisk del på Aarhus Universitet – og en folkelig del på Moesgaard Museum med oplæg, musik, mad til hjernen, yoga og meget mere. Begge arrangementer er udsolgte. Journalister er velkomne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum