Fonden for Entreprenørskab

7000 unge dyster på ideer til Danish Entrepreneurship Award i dag

Del
I dag samles 7000 elever og studerende fra hele landet til Danmarks største idéfest, hvor de skal dyste på innovative ideer og opfindelser i forskellige konkurrencer, og der bliver rig mulighed for at skabe billeddækkede historier om næste generation af iværksætterkometer.

Fonden for Entreprenørskab inviterer til Danish Entrepreneurship Award for elever og studerende fra 6. klasse til ph.d.-niveau. Det sker i Messe C i Fredericia torsdag den 21. november kl. 10-16.

Til Danish Entrepreneurship Award har de tusindvis af unge iværksætterspirer mulighed for at deltage i fem forskellige konkurrencer:

  • Idékonkurrencen er med sine knap 2200 deltagere den største konkurrence. Her kæmper jævnaldrende elever og studerende mod hinanden.
  • Opfinderkonkurrencen Projekt Edison er for de yngste deltagere i 6.-7. klasse. Her er regionale vindere fra hele landet gået videre til landsfinalen, som finder sted under awarden.
  • Da Vinci-konkurrencen er for elever på ungdomsuddannelserne.
  • Nyuddannede designere og designstuderende konkurrerer med deres designs i DesignTalent-konkurrencen.
  • Til de flyvefærdige iværksættere uddeler Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet tre mikrolegater til studerende, som har startups der bidrager til FN’s verdensmål.

Derudover kommer 250 erfarne erhvervsfolk, som har tilmeldt sig som frivillige dommere og vil give sparring og inspiration til de unge, så de kan arbejde videre med deres idé.

Mulige cases og vinkler:

  • Kvinder er stærkt underrepræsenterede, når det kommer til iværksætteri og entreprenørskab. Det viser det helt nye Iværksætterindblik, som Fonden for Entreprenørskab har offentliggjort i november 2019. Iværksætterindblikket peger på, at løsningen kræver rollemodeller, som de unge piger kan identificere sig med og undervisning i entreprenørskab, så de unge piger og kvinder får kompetencerne til at understøtte iværksætteriet.

  • Danmark har geografisk stærke iværksætterområder: Kortlægning af entreprenørskabsundervisningen i grundskolen peger på, at Danmarkskortet har usædvanligt stærke områder.

  • Kunsten at spotte talent tidligt. Fonden for Entreprenørskab har uddelt mikrolegater siden 2014. Blandt tidligere modtagere af Fonden for Entreprenørskabs mikrolegater er bl.a. virksomheden To Good Too Go, der har skabt en skalérbar eksportvirksomhed med app-løsningen til salg af overskudsmad. Forskning fra Fonden for Entreprenørskab peger på, at startups får langt større overlevelsesmuligheder med et mikrolegat i ryggen.

  • Forskning viser, at undervisning i entreprenørskab får unge til at se lysere fremtiden, føle de bidrager til samfundet og bliver gladere for at gå i skole. Mød bl.a. en masse elever fra udsatte boligområder i Aarhus, som har været med i projektet Iværksætterunge, er og eksempler på dette.

  • 250 dommere fra erhvervslivet har meldt sig til at bruge en hel dag på at bedømme de unges projekter og komme med sparring til at videreudvikle ideerne. Blandt dommerne er mange gengangere, der stiller sig til rådighed, fordi det er en givende opgave at hjælpe unge talenter på vej og få del i de unges smittende entusiasme.

Praktisk:
Danish Entrepreneurship Award afholdes torsdag den 21. november kl. 10 - 16, finale kl. 15-16, i Messe C, Vestre Ringvej 101 i Fredericia.

Fonden for Entreprenørskab står bag Danish Entrepreneurship Award i samarbejde med Fredericia Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye