Danmarks Statistik

70 procent af personer med penge i banken har under 100.000 kr. stående

Del

Generelt er det få personer, der har store formuer stående i banken. For privatpersoner er den gennemsnitlige rente på opsparinger fortsat positiv, men den er faldet markant.

For nyligt har en af de danske banker meldt ud, at kunder med en formue på 7,5 mio. kr. eller derover i banken skal betale renter for at have pengene stående. Hvis man ser på de seneste tal for danskernes formuer i pengeinstitutter, var der i 2017 1.728 personer i Danmark, der havde mere end 7,5 mio. kr. stående i pengeinstitutter. Det svarer til en andel på omkring 0,04 procent af alle med et bankindestående. Bemærk, at de registrerede formuer kan være fordelt over flere pengeinstitutter. Langt størstedelen af personer med formue i pengeinstitutter havde mindre en 100.000 kr. stående. I 2017 gjaldt det for cirka 3,3 mio. ud af 4,7 mio. personer med en formue stående i pengeinstitutter. Det svarer til lidt over 70 procent.
Den gennemsnitlige formue i pengeinstitutter var på 146.000 kr. i 2017.

FormueFigur1Udklip

Kun privatkunder får samlet set positive renter for indlån

Negative renter på indlån i pengeinstitutter er måske et relativt nyt koncept for privatpersoner i de danske husholdninger. I andre sektorer har negative renter været hverdag i flere år. For finansielle selskaber og inden for offentlig forvaltning blev den gennemsnitlige årlige rente negativ tilbage i 2015. For de ikke-finansielle selskaber har den gennemsnitlige årlige rente været negativ siden 2016.  

FormueFigur2Udklip

Nøgleord

Kontakter

Bo Møller har leveret data vedrørende formuer i pengeinstitutter. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte ham på bom@dst.dk eller 3917 3104. Jesper Søgaard Dreesen har leveret data vedrørende udviklingen i den gennemsnitlige årlige rente på indlån. Hvis du har spørgsmål til det emne, kan du kontakte ham på jsd@dst.dk eller 3917 3054.

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Kære brugere af Arbejdskraftsundersøgelsen20.9.2019 13:54:44 CESTPressemeddelelse

I forbindelse med offentliggørelsen af AKU-tallene for 2. kvartal 2019 den 23. september gør vi opmærksom på, at tallene i den kommende offentliggørelse ikke kan sammenlignes med tidligere offentliggjorte AKU-tal. Det skyldes, at AKU-tidsserierne bliver revideret tilbage til 2008, idet AKU implementerer en ny opregning, der benytter mere aktuel hjælpeinformation end hidtil. Særligt brugen af Beskæftigelse for Lønmodtagere (BfL) forventes at skabe mere stabilitet i tidsserierne og mere retvisende niveauer. Samtidig bliver hovedserierne korrigeret for de databrud, der var, mellem 2015/2016 og mellem 2016/2017. Hvis du har spørgsmål til revisionen, er du velkommen til at kontakte Tine Cordes på tlf. 39 17 34 07.

Både øget effektivitet og større samfundsansvar fylder, når de større danske virksomheder forklarer deres engagement i verdensmålene5.9.2019 07:50:00 CESTPressemeddelelse

To tredjedele af de større danske virksomheder engagerer sig i FN’s verdensmål. Flertallet af virksomhederne, der er engageret i verdensmålene, ønsker at tage større samfundsansvar, men en del svarer også, at de mener, at arbejdet med verdensmålene kan være med til at øge fokus på effektivitet eller tiltrække samarbejdspartnere eller medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum