Akutbolig.dk

70% af de boligsøgende i Roskilde kan lede længe efter drømmeboligen

Del

Nye tal viser, at det nærmest er umuligt at finde en to eller tre-værelses lejebolig i Roskilde, mens de boligsøgende har store chancer for at få fat i et-værelses boliger.

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige et til fire-værelses boliger i landets ti største byer.

Stor mangel på to og tre-værelses boliger

Af undersøgelsen fremgår det, at Roskilde er vanskelig at finde bolig i, hvis du er på jagt efter en to eller tre-værelses lejebolig. I begge tilfælde overstiger efterspørgslen nemlig udbuddet. I 2018 var det kun 15% af de annoncerede boliger, der var to-værelses, mens kun 19% af de annoncerede boliger var tre-værelses. Til gengæld er det sammenlagt 70% af de boligsøgende i Roskilde, der søger netop disse boligtyper.

Roskilde er oplagt for studerende og store familier

Der er derimod håb forude for dem der er på jagt efter en et-værelses lejlighed i Roskilde. I 2018 var hele 30% af de udbudte lejemål i Roskilde nemlig små boliger med et enkelt værelse, mens kun 20% af de boligsøgende søger disse boliger. Endnu lysere ser det ud for de boligsøgende, der søger boliger med fire eller flere værelser, da udbuddet af disse boliger er tre gange større end efterspørgslen.

 

Se hele undersøgelsen her

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer. Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.

Nøgleord

Kontakter

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Klostergade 56C
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum