FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

70% af danskerne: Politikerne svigter, hvis de ikke kan enes om ordning for tidligere tilbagetrækning

Del

Danskerne er ikke i tvivl om, at politikerne svigter de nedslidte, hvis dem, der har været mange år på arbejdsmarkedet ikke får lov til at trække sig tidligt tilbage. Et synspunkt, som deles på tværs af vælgerne i rød og blå blok.

Epinion har spurgt 5.115 personer i alderen 18-75 år om deres holdning til ret til tidligere tilbagetrækning. Det er den hidtil største kortlægning af vælgernes holdning ift. debatten om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Undersøgelsen er foretaget på forespørgsel af Fagbevægelsens Hovedorganisation, der repræsenterer 1,3 millioner lønmodtagere.

Forhandlingen om værdig tilbagetrækning er for vigtig til, at der må gå Christiansborgfnidder i det. Undersøgelsen viser jo, at også de skeptiske partiers vælgere ønsker en værdig ordning for tidligere tilbagetrækning. Tilliden til politikerne risikerer at lide et alvorligt knæk, hvis både blå og røde partier ikke sætter sig sammen og finder en værdig løsning,” siger Lizette Risgaard formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Tallene viser:

  • 68 pct. af danskerne er helt eller delvist enige i, at ”politikerne svigter, hvis de ikke vedtager en ret til tidlig tilbagetrækning for dem, der har været på arbejdsmarkedet i mange år”. Blandt Dansk Folkepartis vælgere er det hele 80 pct., der mener, at ”politikerne svigter, hvis de ikke vedtager en ret til tidlig tilbagetrækning for dem, der har været på arbejdsmarkedet i mange år”. det. Blandt Radikales og Venstres vælgere deler hele 60 pct. også det synspunkt.
  • 71 pct. af danskerne er enten helt eller delvist enige i, at ”både røde og blå partier skal være med i en aftale om en ret til tidlig tilbagetrækning”. Ønsket om en bred politisk forankring gør sig gældende for alle på tværs af partiskel.
  • 62 pct. af danskerne er helt eller delvist enige i ”at samfundet har råd til at betale for en ny ret til tidlig tilbagetrækning”. Kun hver fjerde af de adspurgte mener, at en ret til tidlig tilbagetrækning skal udskydes pga. Corona-krisen, mens 43 pct. ikke mener at en ret til tidlig tilbagetrækning skal udskydes som følge af krisen. 

Billeder

Vedhæftede filer

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fagbevægelsens Hoveorganisation har nu etableret 17 nye FH-sektioner15.12.2020 22:12:57 CET | Pressemeddelelse

I aften faldt den sidste af i alt 17 nye, lokale sektioner under Fagbevægelsens Hovedorganisation på plads. Hermed er fusionen mellem de to hovedorganisationer LO og FTF tilendebragt. ”Jeg glæder mig til, at vores nye, stærke, tværfaglige sektioner skal ud og være med til at skabe endnu bedre resultater for medlemmerne”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hoveorganisation.

EU-rapport: Danske lønmodtagere psykisk pressede på jobbet2.11.2020 07:32:54 CET | Pressemeddelelse

Danmark er ét af de lande i Europa, hvor lønmodtagerne oplever det største tidspres på jobbet og hvor flest belastes af arbejdet med mennesker. ”Med den nye bekendtgørelse bliver det tydeligere for arbejdspladserne, hvordan man håndterer problemer med psykisk arbejdsmiljø som noget fælles på arbejdspladsen. Fx ved at skabe sammenhæng mellem opgaver og ressourcer, så man ikke bliver syg af for stort tidspres”, siger FH-næstformand, Morten Skov Christiansen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum