Dansk Byggeri

600 nye ansatte i byggeriet i februar

Del

Antallet af nye lønmodtagere fortsætter opad. Beskæftigelsen slår rekord, og bygge- og anlægsbranchen står for en stor del af fremgangen i februar. Det skyldes først og fremmest, at der bliver bygget mange nye boliger.

Antallet af nye lønmodtagere fortsætter opad. Beskæftigelsen slår rekord, og bygge- og anlægsbranchen står vanen tro for en stor del af fremgangen i februar. Det skyldes først og fremmest, at der bliver bygget mange nye boliger.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der kom 3.800 nye lønmodtagere ud på arbejdsmarkedet i februar. 600 af dem blev ansat i bygge- og anlægsvirksomhederne.

- Aldrig i danmarkshistorien har der været flere lønmodtagere i job. Og selv om der i byggeriet fortsat er et godt stykke op til rekordniveauet før finanskrisen, så peger beskæftigelsespilen fortsat opad både i år og til næste år, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

I bygge- og anlægsbranchen er det især byggeriet af nye boliger, der trækker kraftigt op. Dansk Byggeri venter, at der bliver skabt 5.000 flere arbejdspladser i byggeriet i år. Derfor er virksomhedernes største udfordring her og nu at skaffe kvalificerede medarbejdere.

Flere nyuddannede og seniorer

- Vi vurderer dog trods alt, at branchen godt kan håndtere rekrutteringsudfordringerne med en kombination af flere nyuddannede, flere seniorer og flere udenlandske medarbejdere. Arbejdsstyrken stiger heldigvis ligeså meget som beskæftigelsen i disse år. Og senest er det kortlagt, at byggevirksomhederne fra 2013 til 2016 formåede at flytte 6.900 personer fra passiv forsørgelse på kanten af arbejdsmarkedet i arbejde, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Kontakter

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Politisk aftale med både roser og torne26.6.2019 09:31:04 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeri ønsker Mette Frederiksen tillykke med den nye politiske aftale mellem Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Det er positivt med høje ambitioner for klimaet, og Dansk Byggeri glæder sig over, at aftalen om seniorpension fra maj nu står ved magt, og at det bliver lettere at tiltrække faglærte medarbejdere fra lande uden for EU. Men der er også torne i den politiske aftale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum