Frederikshavn Kommune

60 års mindehøjtidelighed: Japan til Frederikshavn

Del

En japansk delegation er fra i dag, 2.juli til 4.juli på officielt besøg i Frederikshavn Kommune. Japanerne vil ære den afdøde frederikshavner, Johannes Knudsen, der har en særlig plads i japansk historie. Delegationen skal også til premiere på et dansk/japansk musikstykke og underskrive en venskabsaftale

Der var et frygteligt uvejr, den dag i 1957, da et japansk fiskefartøj var brudt i brand i det Sydkinesiske Hav. Men ikke langt derfra, ud for Wakayamas kyst sejlede Ellen Mærsk, hvor Johannes Knudsen fra Frederikshavn var maskinchef. Johannes Knudsen traf beslutningen, der senere skulle vise sig skæbnesvanger for ham selv og besætningen ombord på tankskibet. Han satte sit eget liv på spil og døde i forsøget på at redde de japanske fiskere. Og for den uselviske handling satte han for altid sit aftryk i japansk historie, der hylder handlingen for dens heltemod, den dag i dag.

Venskabsaftale underskrives

Når den japanske delegation med Wakayamas viceguvernør, Hiroshi Shimo, i spidsen i dag ankommer til Frederikshavn Kommune er der derfor både besøg i Johannes Knudsens barndomshjem for at møde hans pårørende, og derefter nedlæggelse af en krans ved hans grav. Flere gange tidligere har Frederikshavn Kommune modtaget japanske delegationer med baggrund i den forbindelse, der nu fylder 60 år.

”Det er 150 år siden, at Danmark og Japan indledte diplomatiske forbindelser, det er markeret både i Danmark og i Japan. Her i Frederikshavn er vi historisk forbundet med Wakayama-regionen gennem Johannes Knudsens navn, og vi har fået en plads i japanernes bevidsthed, som vi værner om. Vi glæder os altid til at få gæster og være gode værter, og også denne gang vil Frederikshavn Kommunes fire vækstspor, energi, turisme, fødevarer og den maritime branche være på dagsordenen, når vi sammen med japanerne underskriver en venskabsaftale, der knytter vores forbindelser endnu tættere for fremtiden,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Uropførelse af musik

Den 3.juli er de japanske gæster til premiere på et dansk/japansk musiksamarbejde. Idéen har chef i Det Musiske Hus i Frederikshavn Jens Ole Amstrup fået og med støtte fra diverse fonde og Frederikshavn Kommune, har en ung japansk kunstner opholdt sig i Danmark dette forår for sammen med en ung nordjysk musiker at skrive et stykke musik. Sangen hylder Johannes Knudsen og hans gerning gennem danske og japanske musiktraditioner, og bliver efterfølgende tilgængelig på Spotify og Itunes.

”Vi har jo en helt unik historie, og vi har en unikke musikere her i Frederikshavn. Når vi kombinerer de to forhold i et kunstnermøde og lader de historiske kendsgerninger få indflydelse, så håber jeg, vi skriver et nyt kapitel i den frederikshavnsk/japanske venskabsfortælling, som vil blive en del af historien om Johannes Knudsens fremover,” siger Jens Ole Amstrup.

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Jens Ole Amstrup, musikchef, Det Musiske Hus/Regionalt Spillested, +45 2323 0131

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum