N1

60 arbejdspladser inden for energiområdet rykker til Esbjerg

Del

Nu bliver der snart nye muligheder for at arbejde inden for energibranchen og grøn omstilling i Esbjerg. Her planlægger Netselskabet N1, som Norlys-koncernen ejer, nemlig at flytte 60 nye arbejdspladser til byen inden for de næste tre år. Nogle af disse vil være medarbejdere, der flytter til Esbjerg fra andre af N1’s lokationer, mens en del stillinger vil skulle besættes via nyansættelser.

N1 fik sit hovedkontor i Esbjerg som en del af Norlys-fusionen i 2019, og nu ønsker netselskabet i højere grad at samle sine administrative arbejdspladser i den ikoniske runde bygning på Edison Park.

- Som netselskab står vi over for en kæmpe opgave i at klargøre elnettet til den øgede elektrificering i takt med Danmarks grønne omstilling. Det gælder både i forhold til flere el-biler, der skal oplades, oliefyr der skiftes ud med eldrevne varmepumper og store dele af industrien og transportsektoren, som i højere grad skal bruge strøm som energikilde, fortæller Markeds- og Udviklingsdirektør i N1, Daniel Skovsbo Erichsen og fortsætter:

- Det stiller naturligvis krav til os som netselskab og vores medarbejdere. For at få det fulde potentiale ud af fusionen i 2019 samler vi nu størstedelen af vores administrative medarbejdere i Esbjerg med mange spændende stillinger inden for energibranchen, som er et af omdrejningspunkterne inden for den grønne omstilling.

Tager aktiv del i den grønne omstilling

Selvom et netselskab kan lyde som en verden, som primært handler om rendyrket teknik og forsyningssikkerhed, forsikrer Daniel Skovsbo Erichsen, at det ikke kun er tilfældet.

- N1 er meget mere end udekørende teknikere og el-ingeniører. Vi arbejder med enorme mængder af data for at beregne elnettets levetid og analyserer grundigt på, hvordan vi bedst vedligeholder og udbygger delene i vores anlæg. På den måde sikrer vi strøm i kontakten, når danskerne skal bruge det – også når de køber en elbil eller varmepumpe. Og den digitaliseringsrejse er nærmest kun lige begyndt, slutter Daniel Skovsbo Erichsen.

I slutningen af 2023 forventer N1 at have ca. 200 tekniske og administrative medarbejdere på hovedkontoret i Esbjerg. Derudover har N1 også en række tekniske medarbejdere og arbejdspladser i både Midt- og Nordjylland for at sikre drift, udbygning og vedligeholdelse af elnettet.

Samlet set er ca. 400 medarbejdere fra Norlys-koncernen forankret på Esbjerg-kontoret beliggende på Edison Park. 

For yderligere oplysninger

Daniel Skovsbo Erichsen, Markeds- og Udviklingsdirektør i N1
daneri@n1.dk / 5163 1739

Kontakter

Daniel Skovsbo Erichsen, Markeds- og Udviklingsdirektør i N1, tlf. 5163 1739

Anne BrandborgKommunikationspartner

Tlf:20250830

Billeder

Information om N1

N1
N1
Edison Park 1
6715 Esbjerg N

http://www.n1.dk

N1 forsyner hver dag mere end 750.000 hjem og virksomheder i Jylland med strøm. Vi sørger for at vedligeholde, udbygge og fremtidssikre elnettet.

Vi investerer løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov. På den måde kan vi effektivt sikre høj leveringssikkerhed på strøm – både nu og for de næste generationer. En samfundsopgave, vi er stolte af at løse.

Følg pressemeddelelser fra N1

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra N1

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum