Startpakke.com

6 fun facts om fødsler

Del

En fødsels er en stor oplevelse! Og selvom der er mange, der glædeligt deler ud af deres mere eller mindre spændende fødselsberetninger, så er der alligevel ting, som kommer bag på de fleste. Her har vi samlet sjove facts, som du måske ikke vidste om fødsler.

Vil du have kejsersnit?

Det var ikke et spørgsmål, som vordende mødre fik før i tiden. Dengang fik man kejsersnit, hvis der ikke var andre udveje. Og selve kejsersnittet var en del voldsommere end proceduren, som vi kender i dag.

I dag får omkring en femtedel af alle fødende kejsersnit – en del efter eget valg.

Veer efter fødslen

De ret kraftige efterveer kommer bag på mange kvinder. Det er nemlig ikke slut med veer efter du har født dit vidunder! Livmoderen skal trække sig sammen igen, og det gør ondt. Efterveerne kommer ofte mens du ammer. Husk en god ammepude, så komforten er i top.

Tiden efter fødslen

I de steder i landet, hvor der er sparet mest, sendes andengangsfødende hjem blot fire timer efter fødslen. Det er for at spare både plads og personale. Mange af babyerne får dog ikke ordentlig gang i amningen, og ender med at tabe sig.

Før i tiden fik næsten alle nybagte forældre deres egen enestue, hvor de kunne være i op til fem dage for at komme sig ovenpå fødslen. Til gengæld var det også normalt at give baby modermælkserstatning og narresut med det samme, ligesom jordemødrene gerne passede babyerne om natten, så moren kunne hvile.

Vandet er gået!

Det er faktisk de færreste kvinder, der opdager at fødslen er gået i gang ved, at vandet går. Over 80% af fødsler starter i stedet med veer.

Det er groft sagt kun i film at fødsler af en eller anden grund går i gang ved at vandet går.

Kvalme og opkast

Troede du, at opkast kun hørte til i graviditetens første uger? Desværre oplever mange kvinder voldsom kvalme under fødslen, som ender med at de må kaste op. Nogen kvinder kaster op på grund af smerterne andre på grund af lattergas.

Prinsessestikket

Epiduralblokaden går også under navnet prinsessestik, efter den nuværende grevinde Alexandra fik det til fødslen af sine sønner.

I dag får mange kvinder den alene på grund af smerterne, men man kan også få den på grund af forhøjet blodtryk. Stikket er dog ikke nødvendigvis den lette vej, da en stor nål skal helt ind i rygraden. Desuden risikerer man, at fødslen tager en smule længere tid, da veerne ikke kan mærkes på samme måde.

Billeder

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com