Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

58 mio. kr. til grøn outdoor-turisme og stærke koncepter skal trække flere internationale turister til Danmark

Del
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter nu 15 turismeprojekter med i alt godt 58 mio. kr. Målet er at udvikle flere grønne og bæredygtige turismeoplevelser samt at styrke erhvervs-, møde- og storbyturismen – blandt andet ved at få de internationale gæster tilbage.
15 spændende og perspektivrige turismeprojekter i hele landet får nu sammenlagt støtte på 58 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard
15 spændende og perspektivrige turismeprojekter i hele landet får nu sammenlagt støtte på 58 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard

2021 blev et vendepunkt for turismen i Danmark efter COVID-19. Men dele af turismeerhvervet – især erhvervs-, møde- og storbyturismen – er fortsat udfordret af, at de internationale gæster ikke er vendt tilbage i samme antal som før. 

Derfor sender Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 58,4 mio. kr. fra turismepuljen til 15 turismeprojekter, der især skal tiltrække flere internationale turister. 

Mange af de støttede projekter har i høj grad fokus på grøn og bæredygtig turisme, og det er vejen frem, siger H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse: 

”Vi ved, at turisterne i stigende grad efterspørger grønne og bæredygtige turismeoplevelser. Dem skal vi blandt andet udvikle nye outdoor-aktiviteter og nye, grønne fødevareoplevelser til, og det er meget positivt, at så mange projekter går i den retning.”

Horsens Fjord som oplevelsesmekka

Et af de nye, grønne og bæredygtige initiativer er outdoor-projektet Længe Leve Horsens Fjord, som får 2,5 mio. kr. til de indledende skridt mod at gøre Horsens Fjord til et oplevelsesrum for vandre- og cykelturister. 

Bag projektet står destinationsselskabet Destination Kystlandet, hvor direktør Helle Berthold Rosenberg siger: 

”Området ved og på Horsens Fjord rummer store muligheder for outdoor-aktiviteter, og der er stor opbakning til projektet fra lokale virksomheder, som får en central rolle i projektets erhvervsnetværk. Med støtten kan vi gå i gang med at fremtidssikre Horsens Fjord som bæredygtig destination og kortlægge markedspotentialet for kommercielle investeringer.” 

Erhvervs- og mødeturismen får blandt andet et løft med projektet Let’s Meet Again, som bestyrelsen støtter med 1,8 mio. kr. Bag projektet står Destination Trekantområdet, der i samarbejde med VisitHerning vil udvikle et nyt, bæredygtigt mødekoncept.

Martin Perregaard-Bitsch, direktør for Destination Trekantområdet, siger: 

”Erhvervs- og mødeturismen er stadig udfordret, og derfor er vi nødt til at tænke nyt for at hente de internationale mødeturister tilbage til Danmark. Vi forventer, at det nye koncept vil give os en stærk position på markedet og forny erhvervsturismen i de seks kommuner, som vi dækker i de to destinationsselskaber.”

Stærkere kulturattraktioner i storbyer

Også kulturturismen i storbyerne har brug for en hjælpende hånd til at tiltrække de internationale turister. Projektet Cities for Culture får derfor 12,5 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at understøtte flere kul-turaktiviteter med potentiale til at vække de internationale gæsters interesse. 

Projektet er et samarbejde mellem destinationsselskaberne i Aarhus, Odense og København, mens Aalborg er med som observatør. Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen og formand for Dansk Storbyturisme, siger: 

”Storbyturismen har været meget hårdt ramt under  COVID-19, fordi de internationale turister  i stort omfang er blevet hjemme. Og med krig i Ukraine, usikkerhed om privatøkonomien og en flybranche, der er presset på flere fronter, er storbyturismen stadig udfordret. Vi skal derfor skærpe storbyernes internationale position og attraktivitet – og her bliver kulturen som ”reason to go” helt afgørende. Det arbejde kan vi nu accelerere.”

Fakta 

  • Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har på sit møde den 21. juni 2022 besluttet at uddele i alt 58,4 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter. 
  • Bestyrelsen har modtaget 22 ansøgninger om støtte fra turismepuljen, og 15 projekter får nu støtte. Støtten til projekterne ligger på mellem 1 og 12,5 mio. kr.

Se listen over støttede projekter på Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hjemmeside 

Nøgleord

Kontakter

Hvis du ønsker at vide mere om de støttede projekter og bestyrelsens turismepulje, kan du kontakte:
Rikke T. Angel, 3529 1789 og rikang@erst.dk 

Billeder

15 spændende og perspektivrige turismeprojekter i hele landet får nu sammenlagt støtte på 58 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard
15 spændende og perspektivrige turismeprojekter i hele landet får nu sammenlagt støtte på 58 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Jesper Voldgaard
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye