Ingeniørforeningen, IDA

Fynske ingeniører får pæne lønstigninger

Del
Der er så stor efterspørgsel på ingeniørernes og cand.scient.ernes kompetencer, at det også kan ses på lønudviklingen. I det forgangne år har Ingeniørforeningen, IDA’s privatansatte medlemmer på Fyn hentet en gennemsnitlig lønstigning på 3,0 pct. – en smule lavere end landsgennemsnittet på 3,9 pct.

Overalt i landet meldes der på flere områder om mangel på ingeniører og cand.scient.er. Også på Fyn. Disse flaskehalse kommer nu også til udtryk i de privatansattes ingeniørers lønudvikling, der steg med 3,9 pct. i det seneste år på landsplan. På Fyn hentede ingeniørerne og cand.scient.erne en lidt lavere lønstigning på 3,0 pct. I samme periode har inflationen ligget på 0,5 pct.point, så det betyder en pæn reallønsfremgang. Det viser Ingeniørforeningen, IDAs lønstatistik for 2015.

”Det er gode tider for ingeniører og cand.scient.er. Deres kompetencer er efterspurgt mange steder. Til trods for at der udklækkes flere nye ingeniører og naturvidenskabelige kandidater år for år, viser de seneste tal fra Akademikernes A-kasse, at ledigheden ligger på 2,0 pct. Det kaster pæne lønstigninger af sig,” siger Per Diget, formand for IDA Fyn.

Den fynske ingeniørmangel kan også ses på Arbejdsmarkedsbalancen, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering står bag. Den viser, at der er mangel på ingeniører i 7 ud af landets 8 beskæftigelsesregioner, og på Fyn mangler man særligt bygnings-, elektro-, it- og maskiningeniører. Og intet tyder på, at manglen på teknologiske og naturvidenskabelige kompetencer vil forsvinde lige med det samme. En prognose fra den teknologiske alliance, Engineer the Future, viser, at Danmark vil mangle op mod 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025. Så Per Diget forudser, at de kommende år også vil byde på pæne lønstigninger.

”Løn handler om udbud og efterspørgsel, og disse flaskehalse på arbejdsmarkedet vil formentlig også påvirke lønudviklingen de kommende år. Vi er udfordret af, at alt for få unge vælger en teknologisk eller naturvidenskabelig uddannelse. Samtidig formår vi heller ikke at tiltrække og fastholde nok vidensarbejdere udefra,” siger Per Diget og peger på, at det er en udfordring for hele samfundet.

”Hvis ikke vi formår at imødekomme erhvervslivets efterspørgsel på højtuddannede med teknisk og naturvidenskabelig indsigt, så kan det i sidste ende koste os arbejdspladser og fælles velstand. Vi risikerer, at virksomhederne og væksten må søge derhen, hvor kompetencerne er, hvis vi ikke formår at vende udviklingen,” siger Per Diget.

Trods fremgangen har de fynske ingeniører et lønefterslæb sammenlignet med landsgennemsnittet. En nyuddannet ingeniør med bopæl på Fyn får 683 kr. mindre pr. mdr. end landsgennemsnittet, mens ingeniørerne på Fyn i gennemsnit henter en månedsløn på 49.848 kr. Det er 3.698 kr. mindre end landsgennemsnittet på 53.546 kr. pr. mdr.

Kontakter

Søren Lorentzen, tlf: 51851764

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye