55 år med ferielejr: 1400 børn og unge i hele landet får en uge fyldt med oplevelser

Del

I 55 år har Ungdommens Røde Kors afholdt ferielejre i hele landet. I år kan 1400 børn og unge se frem til en uge fyldt med nye venner, masser af oplevelser og et kæmpe selvtillidsboost i uge 28-30. På lejrene står 900 frivillige klar til at tage imod og skabe ferieminder, der varer hele året.

Foto: Ungdommens Røde Kors
Foto: Ungdommens Røde Kors

For mange børn og unge er sommerferien ikke noget, man ser frem til. Seks uger uden planer kan føles meget lang og tanken om, at der ikke er noget at fortælle klassekammeraterne i august, er ikke rar. Derfor holder Ungdommens Røde Kors ferielejre over hele landet, hvor frivillige sørger for, at børn og unge kan få sjove og gode minder at fortælle om, når de møder i skolen efter ferien.

20 somre på ferielejr
To af dem som har gjort en særlig indsats for at gøre sommeren bedre for børn og unge er Christina og Thomas Knudsen. I 20 år har de stået i spidsen for Solskinslejren i Nakskov, som er en af Ungdommens Røde Kors’ 23 lejre. Og selvom de er en travl familie med tre børn og fuldtidsjobs, så er det – det hele værd:

”Det er ubeskriveligt, hvor fantastisk det er at lave ferielejr. Lige fra de første møder med alle de frivillige, der sprudler af energi og idéer, og til allersidste dag i selve ugen, hvor vi sender børnene hjem igen fyldt op med opmærksomhed og oplevelser. Det kan man være høj på et helt år, inden abstinenserne lige så stille sætter ind - sådan et fællesskab er guld værd, og vi elsker at være en del af det”

Stort behov for ferielejre
Siden 1964 har Ungdommens Røde Kors sendt børn og unge på ferielejr, hvor hverdagens problemer sættes på pause. Her skaber frivillige sammen med børnene en uge, hvor det handler om fællesskab, og hvor der er plads til at børn kan være børn. Og det er der behov for, understreger Ungdommens Røde Kors’ næstformand Søren Bøllingtoft, som også selv er frivillig på ferielejr:

”Vi oplever et stort behov for ferielejrene. Rigtig mange børn har ikke mulighed for at komme på ferie – og det er aldrig sjov at være den eneste, som ikke skal noget. Her får de den ferie, som alle børn fortjener. En ferie, hvor vi giver dem frirum fra at være små voksne, som passer på deres søskende og sågar somme tider deres forældre, og hvor det handler om at være sammen og have det sjovt.”

1049 vil være frivillig på ferielejr
I 55 år har Ungdommens Røde Kors engageret frivillige, der river en uge ud af kalenderen for at give børn og unge en uge på ferielejr. I 2013 var der 856, der søgte om frivilligt og ulønnet at blive hjælper. I 2019 er tallet steget til 1049 – cirka 900 er afsted.  

Hvem er de frivillige i 2019*?

Kønsfordeling

Kvinder: 62 %
Mænd: 38 %

Gennemsnitsalder: 27 år

De frivillige er i år mellem 18-70 år – langt størstedelen er mellem 18-30 år.

Hvor kommer de frivillige fra?

Region Hovedstaden: 50 %
Region Midtjylland: 21 %
Region Syddanmark: 13 %
Region Nordjylland: 11 %
Region Sjælland: 5 %

*tallene er landsdækkende og dækker derfor over det samlede ansøgerfelt i 2019


Pressebesøg
Har I lyst til at besøge en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre? Så kontakt os!

Alle lejrene er i gang i uge 28, 29 og 30. Vi har masser af børn, unge og frivillige, som gerne vil dele deres oplevelse - og vi garanterer masser af gode billedmuligheder.

Kontakter

Kontaktperson:
Uge 28-29: Kommunikationskonsulent Anne Splittorff, tlf.: 26 36 57 75, anne.s@urk.dk
Uge 30: Konsulent Julie Nordberg Wilk, tlf.: 28 95 66 46, julie@urk.dk

Billeder

Foto: Ungdommens Røde Kors
Foto: Ungdommens Røde Kors
Download

Links

Information om Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors
Hejrevej 30, 2. sal
2400 København

35372555http://www.urk.dk

Fakta om ferielejrene:
Ungdommens Røde Kors har 23 ferielejre i hele Danmark. Ferielejrene foregår i uge 28-30, og en enkelt lejr ligger i uge 4.

Hvert år er ca. 1400 børn og unge mellem 7 og 17 år afsted. 900 frivillige bruger hvert år en uge af deres ferie på at drive lejrene.

Ferielejrene har i år 55-års jubilæum. Ungdommens Røde Kors har sendt børn og unge på ferie siden 1964

Lære mere på www.urk.dk/ferielejr

Følg pressemeddelelser fra Ungdommens Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdommens Røde Kors