Anima

54.571 underskrifter mod buræg til Rasmus Prehn

Del

Tirsdag afleverede dyreværnsorganisationen Anima flere end 54.000 underskrifter for et forbud mod buræg til fødevareminister, Rasmus Prehn. Ministeren lovede kort efter sin tiltrædelse i 2020 en udfasning af den udskældte produktionsform. To år senere står det stadig ikke klart, hvornår regeringen vil sætte en stopper for det, ministeren selv har beskrevet som “en grufuld” tilværelse.

Der var smil og en humoristisk gave til fødevareministeren, men stemningen var samtidig alvorlig, da Rasmus Prehn tirsdag tog imod underskrifterne fra flere end 54.000 danskere, som ønsker et forbud mod burægproduktion. Ministeren kunne nemlig ikke love en hurtig udfasning af burægproduktionen: 

“Fødevareministeren har selv fra Folketingets talerstol kaldt livet som burhøne for “en grufuld tilværelse”. Derfor er det på høje tid, at regeringen præsenterer et lovforslag. Men vi frygter, at der bliver tale om en lang udfasningsperiode, hvilket ville være meget trist for dyrene - og gå imod de mange tusinder af danskeres ønske om en hurtig udfasning”, udtaler Mathias Madsen, der er kampagneleder hos Anima.

Prehn fik løbetrøje
For at understrege pointen om, at udfasningen af burægproduktionen ikke må trækkes i langdrag, forærede Anima en specialdesignet løbetrøje til Rasmus Prehn:

“Vi ved, at ministeren er glad for at løbe, og vi håber, at han vil iføre sig trøjen og blive inspireret til at sætte det lange ben foran for burhønsenes skyld. Udfasningen af burene bliver nødt til at være en spurt og ikke et marathon”, udtaler Mathias Madsen.

Hele værktøjskassen
Selv hvis regeringen skulle spille ud med en langstrakt udfasningsperiode, vil der være handlerum for ministeren til forsøge at få hønsene hurtigere ud af burene, mener Anima:

“Vi kan konstatere, at ministeren brænder for at få udfaset burægproduktionen. Vi forventer derfor, at han vil bruge alle værktøjer til rådighed for at fremskynde omstillingen. Det kunne fx være økonomiske incitamenter til producenterne, en afgift på buræg eller et stop for offentligt indkøb af buræg. Hønsene har allerede ventet for længe.”

Signal til EU
Ifølge Anima har det ikke kun konsekvenser for danske burhøns, hvordan regeringen forholder sig til buræg, men også for høns i hele EU. Lige nu arbejder EU Kommissionen nemlig på et udspil til en udfasning af alle former for bure i landbruget. Baggrunden er, at et stort flertal i Europaparlamentet sidste år tilkendegav sin støtte til borgerinitiativet End the Cage Age, som sigter efter en total udfasning af alle bure i 2027.

“Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg, har udtalt, at Danmark skal være et foregangsland, når det kommer til at udfase buræg. Men det må stå klart for alle med kendskab til det arbejde, der foregår i EU lige nu, at en mangeårig udfasning på ingen måde vil bringe Danmark foran”.

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum