Beskæftigelsesministeriet

540.000 kroner til opkvalificering af afskedigede Cheminova-medarbejdere

Del

39 ansatte står til at miste deres arbejde på virksomheden FMC Cheminova i Lemvig. Nu skal over en halv million kroner fra varslingspuljerne hjælpe dem videre i et andet job.

Virksomheden FMC Cheminova i Lemvig har varslet, at 39 medarbejdere ud af virksomhedens 508 ansatte vil blive afskediget.

Andelen af afskedigede medarbejdere lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har valgt at dispensere fra bestemmelserne, hvilket er muligt, hvis muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Størstedelen af de 39 medarbejdere, der står til at blive ledige, er ufaglærte, og muligheden for at finde et andet arbejde som ufaglært i lokalområdet er begrænset. 35 af de varslede bor i Lemvig Kommune, og det vil ifølge Lemvig Jobcenter betyde, at antallet af ledige i Lemvig Kommune vil kunne forøges med 25 pct.

Til at opkvalificere de fyrede medarbejdere vil Lemvig Jobcenter derfor modtage 400.000 kroner fra den ordinære varslingspulje i opsigelsesperioden og 140.000 kroner fra den supplerende varslingspulje til en indsats efter opsigelsesperioden.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:
”Der er ingen tvivl om, at denne fyringsrunde kan få stor betydning for lokalområdet. Det er afgørende, at vi sætter ind med en tidlig indsats, og med midlerne er det min forhåbning, at de afskedigede medarbejdere hurtigst muligt bliver hjulpet videre og finder et nyt arbejde.”

”Jeg kan forstå, at de fleste af de fyrede medarbejdere er ufaglærte, og at udsigterne til lignende stillinger i området er dårlige. Derfor er der et ekstraordinært behov for, at der bliver sat en indsats i værk, så de kan få kompetencer inden for områder, hvor der mangler arbejdskraft.”

De 540.000 kroner vil primært blive brugt på opkvalificeringsforløb inden for bygge og anlæg, industriel produktion samt transport og logistik.

Varslingspuljen bliver normalt anvendt ved større afskedigelser for mindst 50 pct. af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Som et forsøg kan alle jobcentre dog fravige disse krav, så afskedigelsen også omfatter mindst 50 pct. af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 20 ansatte.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum