Copenhagen Business School

5.181 unge har søgt ind på CBS

Del

Antallet af førsteprioritetsansøgere til en bacheloruddannelse falder med seks procent til samme niveau som før coronavirus.

Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Foto: Bjarke MacCarthy/CBS

Der er i alt landet 5.181 ansøgninger med CBS som 1. prioritet inden fristen udløb 5. juli. Selvom det er et fald på seks procent i antal ansøgere siden sidste år, er det alligevel et nøk bedre end et gennemsnitligt fald på ni procent for alle universiteterne, og det er for CBS på niveau med tiden før pandemien.

- Vi er glade for hver en ansøgning, vi har modtaget. Der er rigtig mange kvalificerede og superdygtige ansøgere, og vi glæder os til at komme i gang med et nyt studieår, siger konstitueret rektor Inger Askehave og fortsætter:

- Det er tydeligt at læse på årets ansøgertal, der er faldet og på niveau med 2019 og 2020, at de sidste to år har stået i skyggen af covid-19. Vi nærmer os nu heldigvis en normalsituation, siger konstitueret rektor Inger Askehave.

Lyst til sabbatår
Det bekræftes af en tendens i år, hvor ansøgertallet især er falder på de dansksprogede uddannelser. Tilbagegangen er her på 12 procent, mens der er en lille stigning på én procent i førsteprioritetsansøgningerne på CBS' engelsksprogede uddannelser.

- Faldet i danske 1. prioritetsansøgninger kan sandsynligvis tilskrives lysten til at tage et sabbatår og få nogle oplevelser efter den trælse tid under pandemien, hvor det fx ikke var muligt at rejse. Konjunkturen gør også, at det som ung er relativt nemt at få et interessant job, siger Inger Askehave.

Det generelle fald i ansøgertallet gør, at 13 ud af de 19 bacheloruddannelser har et fald i 1. prioritetsansøgere. 

HA(psyk.) og IB stiger
Det gælder især International Business in Asia-China, HA(fil.) og HA(jur.), hvor bud på primære årsager kunne være indrejse i Kina og pandemi, lukning i 2025 af nuværende overbygning og et nyt karakterkrav om min. 6,0 i Matematik B. Blandt uddannelserne, der har fået flere ansøgere, er International Business, HA(psyk.) og International Shipping and Trade.

I alt har 7.392 'unikke' studerende søgt ind på tværs af prioriteterne. CBS forventer at optage 3.195 studerende i år. Ansøgere får svar om optag natten mellem den 27. og 28. juli.

For flere oplysninger om ansøgningstal for de enkelte uddannelser, læs her: https://www.cbs.dk/uddannelse/bachelor/optagelse/optagelsestal

For flere oplysninger om ansøgning og videre proces, læs her: https://www.cbs.dk/uddannelse/bachelor/studiestart-bachelor

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Download

Information om Copenhagen Business School

Copenhagen Business School
Copenhagen Business School
Solbjerg Plads 3
2200 Frederiksberg

http://www.cbs.dk

Copenhagen Business School (CBS) er et globalt anerkendt erhvervsuniversitet, dybt forankret i den nordiske samfundsmodel. CBS har oparbejdet et stærkt renomme i Danmark og internationalt på baggrund af forskning og uddannelse af højeste kvalitet.

Vores profil forpligter os til at adressere vigtige globale samfundsudfordringer i forskningen og til at udvikle omstillingsparatheden hos studerende, dimittender og ledere gennem vores uddannelsesaktiviteter og muligheder for livslang læring. Komplekse udfordringer kalder på fælles handling. Vores strategi er derfor fokuseret på partnerskaber med andre forskningsområder, erhvervslivet, offentlige myndigheder og civilsamfundet.

CBS ligger på Frederiksberg og har cirka 21.000 studerende på hel- og deltid, 760 fuldtidsansatte forskere, 210 Ph.d.-studerende, 680 ansatte i administrationen og en bred portefølje af bachelor- og kandidatuddannelser, samt omfattende udbud af efteruddannelse og lederuddannelse på både engelsk og dansk.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

Ny EU-håndbog: Sådan kan det offentlige anvende kunstig intelligens24.6.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan kan den offentlige administration effektivt anvende kunstig intelligens? Med fokus på mennesket? Det har Europakommissionen har for nylig udgivet en ny håndbog ”Road to the Adoption of Artificial Intelligence by the Public Sector” om. Professor MSO Rony Medaglia fra Institut for Digitalisering på CBS er medforfatter på bogen, og her stiller vi ham fem spørgsmål om kunstig intelligens og dens brug i den offentlige sektor i Europa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum