Andel

50.000 kr. til to lokale ildsjæle

Del

Der er brug for ildsjæle, som giver energi til lokalområdet og styrker fællesskabet – især i en tid, hvor foreningslivet er stærkt udfordret af COVID-19. Derfor udlodder energi- og fibernetkoncernen Andel nu 2x25.000 kr. til to ildsjæle, der gør en ekstra indsats for regionens fællesskab. Du kan indstille din personlige ildsjæl senest den 15. oktober på seas-nve.dk/ildsjæl.

Hver dag gør mange frivillige ildsjæle en kæmpe indsats for at skabe aktiviteter til glæde for både børn og voksne – desværre har det ikke været en nem opgave i de sidste mange måneder, og derfor udlodder energi- og fibernetkoncernen Andel (tidl. SEAS-NVE) priser til to ildsjæle, der hver vil modtage 25.000 kr. for deres bidrag til liv og fællesskab i regionens foreningsliv.

”Foreningslivet rundt om i regionen har været hårdt ramt i de sidste mange måneder, og for mange har det været svært at bevare et fællesskab, hvis ikke man har kunnet mødes. Det er vigtigere end nogensinde, at vi står sammen og hjælper hinanden, og derfor vil vi gerne give lidt ekstra til en i regionen, som giver folk i alle aldre et trygt og sikkert sted at være sammen. Vi håber, at folk vil hjælpe os med at få øje på to ildsjæle, så vi kan påskønne deres indsats”, lyder det fra kommunikationschef Rikke Harbo Trikker.

Pris har sikret overlevelse

Sidste år modtog Andel knap 750 indstillinger til Årets Ildsjæl 2019, og her var der særligt én person, som mange mente havde gjort en særlig indsats. Derfor gik prisen til Annette Andersen for hendes arbejde med den socialøkonomiske virksomhed Farmorhuset i Vordingborg. Om prisen fortæller hun:

”Som så mange andre blev vores lille sted desværre ramt af situationen med coronavirus, og nedlukningen betød, at vi pludselig ingen indtægter havde. Derfor valgte vi at bruge de 25.000 kr. på husleje og strøm, så vi ganske enkelt har sikret Farmorhusets overlevelse – og det har virkelig betydet alt for os. Med ildsjæleprisen fik Farmorhuset også god omtale, og det har været en betydelig faktor ift. at indsamle penge, så vi også kan skabe smil og glæde til byens folk til næste år.”

At være tro mod sig selv

Som mangeårig ildsjæl ved Annette Andersen, hvad det indebærer at dedikere sit liv til foreningslivet, og hun giver derfor gerne et par gode råd med på vejen til regionens ildsjæle:

”Som ildsjæl er man jo drevet af at ville gøre en forskel for andre, og derfor er det også vigtigt, at man husker både at være tro mod sine omgivelser, og mod sig selv. Man skal simpelthen mærke efter i sit hjerte, hvad det er for en forskel, man vil være med til at gøre for andre, og så skal man være engageret og ærlig. Så tror jeg, at man når rigtig langt.”

Foreningsliv til gavn for kommende generationer

At frivillighed findes og dyrkes i alle afkroge herhjemme, er der ifølge forfatter og ekspert i den danske andelsbevægelse Claus Skytte en ganske særlig grund til:

”Der er ingen tvivl om, at andels- og foreningstanken ligger dybt i os som mennesker – det er en del af vores DNA. Selvom englænderne fandt på tanken først, så har vi taget den til os og gjort den til vores egen. Vi tror virkelig på det her med, at vi sammen kan mere, og det oplever jeg også, når folk henvender sig til mig ift. at oprette en forening. Vi vil rigtig gerne tage ansvar for vores jord og for vores kommende generationer, og det tror jeg, at vi kommer til at se en del mere til i fremtiden.”

Vil du hylde en frivillig ildsjæl og give en hjælpende hånd til at fortsætte og udvikle vigtige initiativer, der gør en forskel for fællesskabet i en anderledes tid? Så indstil din kandidat inden den 15. oktober. Kandidatens initiativer skal foregå i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum