Kræftens Bekæmpelse

500 danskere med minoritetsbaggrund vil høre om kræft

Del

Kun få danskere med minoritetsbaggrund søger hjælp hos Kræftens Bekæmpelse. Det vil foreningen lave om på, og som et led i den indsats afholdes et stort arrangement sammen med Dansk Pakistansk Råd og journalist Rushy Rashid.

Hvert år har Kræftens Bekæmpelse 100.000 kontakter med kræftpatienter og pårørende i landets kræftrådgivninger og på Kræftlinjen. Men kun ganske få henvendelser er fra danskere med minoritetsbaggrund.

Det vil Kræftens Bekæmpelse, Dansk Pakistansk Råd og journalist Rushy Rashid ændre på med et storstilet arrangement 13. oktober, hvor Waqas Ali Qadri (Outlandish) underholder, og imam Naveed Baig og brobygger Özlem Cekic deler deres personlige beretninger.

Arrangementet er et led i Kræftens Bekæmpelses bestræbelser på at nå hele befolkningen med budskaber om kræft. Undersøgelser viser nemlig, at nogle grupper er svære at få i tale. Eksempelvis mænd, socialt sårbare kræftpatienter og danskere med minoritetsbaggrund:

Alle danskere skal kende os 

- Det er vigtigt for mig, at alle danskere uanset kulturel baggrund, sprog og fødested kender til vores gratis tilbud om støtte og rådgivning. Derfor vil vi gerne gøre noget ekstra. At komme gennem et kræftforløb er meget hårdt, og det er en hjertesag for mig, at ingen skal stå alene med kræft, siger Laila Walther, afdelingschef for Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse.

Når 500 danskere med minoritetsbaggrund mødes 13. oktober, er det til et program spækket med oplæg om kræft, forebyggelse, patientstøtte og personlige fortællinger. Der er enorm interesse for arrangementet, og det er formanden for Dansk Pakistansk Råd Anser Hussain rigtig glad for:

- Det er livsvigtig viden om kræft, der formidles på dagen. Det er samtidig en kæmpe ære at stå sammen med Rushy Rashid og Kræftens Bekæmpelse om den vigtige indsats, fastslår han.

Der er også gjort plads til personlige fortællinger på dagen. Imam Naveed Baig fortæller om, hvilke tanker der gik igennem ham, da han mistede sin mor. Og Özlem Cekic sætter ord på, hvor hårdt det var som pårørende at komme gennem sin mors kræftforløb.

Jeg blev ramt af frygt for at dø fra min familie

Ordstyrer på dagen er journalist Rushy Rashid. Hun har selv – som så mange andre danskere - været berørt af kræft:

- Uvisheden og frygten for at dø fra min familie var det første, der ramte mig, da jeg havde en mistanke om kræft. Selvom det ikke var svært for mig at række ud og bede om hjælp fra mit netværk og fra Kræftens Bekæmpelse, ved jeg, at mange danskere med minoritetsbaggrund ikke kender til mulighederne. Det vil jeg gerne være med til at ændre på, siger hun.

Kontakter

Kontakt for pressen (+adgangsbilletter): Didder Oppermann, 21151331, biropp@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Kun tre pct. af de patienter og pårørende, der kommer i kræftrådgivningerne for at få hjælp og støtte, har minoritetsbaggrund. Det viser en brugerundersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse (2016).

Samme mønster er der på Kræftlinjen, hvor kun 4 pct. af opringningerne kommer fra danskere med minoritetsbaggrund.

Kræftens Bekæmpelse arbejder målrettet for, at danskere med minoritetsbaggrund skal kende foreningens tilbud. Der har bl.a. været holdt over 60 informations- og synlighedsaktiviteter om kræft i Aalborg Øst, Aarhus og Brøndby Strand.

Kræftens Bekæmpelse har indgået samarbejde med 11 ambassadører, der skal hjælpe med at nå flere danskere med minoritetsbaggrund:

 • Nagieb Khaja
 • Sami El Shimy
 • Rushy Rashid
 • Naveed Baig
 • Özlem Cekic
 • Rahma Salad
 • Manu Sareen
 • Fatuma Ali
 • Afrah Al-Jabouri
 • Hussain Ridha
 • Sinan Al-Karradi

Program for dagen:

13. oktober 2018 i Royal Taj Mahal, Rugkærgårdsvej i Taastrup og allerede nu er der 500 tilmeldte.

Ordstyrere: Zubair Butt Hussain og Rushy Rashid

 • Velkomst v/ afdelingschef Laila Walther (Kræftens Bekæmpelse), journalist Rushy Rashid og formand Anser Manzoor Hussain (Dansk Pakistansk Råd - DPAC)
 • Interview med Özlem Cekic
 • Hvad er kræft? v/ Mansoor Raza Mirza, overlæge på onkologisk afdeling, Rigshospitalet.
 • Underholdning v/ Waqas Ali Qadri
 • Hvad er Kræftens Bekæmpelse? v/ Laila Walther
 • Interview med imam Naveed Baig
 • Underholdning v/ Brødrene Umair Hussain

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse: Medicinrådet fungerer, men der er plads til forbedringer16.5.2019 16:20:02 CESTPressemeddelelse

Det nu to år gamle Medicinråd sørger for, at danske patienter får adgang til nye lægemidler. Der har været knaster undervejs, men overordnet er det godt, at der stilles større krav til medicinalindustrien om dokumentation for, at medicinen virker, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker. Han opfordrer til, at rådet får værktøjer til at arbejde endnu hurtigere, samt tid til at lave flere behandlingsvejledninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum