Kræftens Bekæmpelse

500 danskere med minoritets-baggrund vil høre om kræft i Taastrup

Del

Med musik af Waqas (Outlandish) og deltagelse af blandt andet imam Naveed Baig, brobygger Özlem Cekic og mange flere sætter Kræftens Bekæmpelse fokus på kræft i samarbejde med journalist Rushy Rashid og Dansk Pakistansk Råd (DPAC) Det sker 13. oktober 2018 i Royal Taj Mahal, Rugkærgårdsvej 60, 2630 Taastrup og allerede nu er der 500 tilmeldte.

Kræftens Bekæmpelse vil gerne nå hele befolkningen med budskaber om kræft, men undersøgelser viser, at der er nogle grupper danskere, der er sværere at nå. Det er mænd, socialt sårbare kræftpatienter og danskere med minoritetsbaggrund.

Alle danskere skal kende os

Kræftens Bekæmpelse har årligt cirka 100.000 kontakter med kræftpatienter og pårørende i landets kræftrådgivninger og på Kræftlinjen – men kun ganske få er fra danskere med minoritetsbaggrund – og det er Laila Walther, afdelingschef i Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse, ikke tilfreds med:

- Det er vigtigt for mig, at alle danskere uanset kulturel baggrund, sprog og fødested kender til vores gratis tilbud om støtte og rådgivning. Derfor vil vi gerne gøre noget ekstra. At komme gennem et kræftforløb er meget hårdt, og det er en hjertesag for mig, at ingen skal stå alene med kræft, siger Laila Walther.

Det er livsvigtig viden om kræft

Allerede nu er der tilmeldt 500 danskere af pakistansk oprindelse for at få indblik i forebyggelse af kræft, kræftsygdommene og patientstøttemuligheder:

- Der er kæmpe interesse – og det gør mig glad. Det er livsvigtig viden om kræft, vi formidler på dagen, og det er samtidig en kæmpe ære at stå sammen med Rushy Rashid og Kræftens Bekæmpelse om indsatsen. Vi kan virkelig støtte op om, at ingen skal stå alene med kræft, fastslår Anser Hussain, formanden for Dansk Pakistansk Råd (DPAC).

Dagen er spækket med oplæg og fortællinger om kræft.

Blandt andet fortæller imam Naveed Baig om dengang hans mor fik kræft – og Özlem Cekic sætter ord på, hvor hårdt det var som pårørende at komme gennem sin mors kræftforløb.

Jeg blev ramt af frygt for at dø fra min familie

En af drivkræfterne bag initiativet er journalist Rushy Rashid, der har også selv været berørt af kræft:

- Uvisheden og frygten for at dø fra min familie var det første, der ramte mig, da jeg havde en mistanke om kræft. Selvom det ikke var svært for mig at række ud og bede om hjælp fra mit netværk og fra Kræftens Bekæmpelse, så ved jeg, at mange danskere med minoritetsbaggrund ikke kender til mulighederne. Det vil jeg gerne være med til at ændre på, siger journalist Rushy Rashid.

Kontakter

Kontakt for pressen (+ adgangsbilletter):
Didder Oppermann på 21151331 - eller biropp@cancer.dk

Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Program

Tid: 15:00 – 20:30
Sted: Royal Taj Mahal, Rugkærgårdsvej 60, 2630 Taastrup.


Ordstyrer på dagen: Zubair Butt Hussain og Rushy Rashid

  • Velkomst v/ afdelingschef Laila Walther (Kræftens Bekæmpelse), journalist Rushy Rashid og formand Anser Hussain (Dansk Pakistansk Råd - DPAC).
  • Hvad er kræft? v/ Mansoor Raza, overlæge på onkologisk afdeling, Rigshospitalet.
  • Underholdning v/ Waqas Ali Qadri
  • Interview med Özlem Cekic
  • Hvad er Kræftens Bekæmpelse? v/ Laila Walther
  • Interview med imam Naveed Baig
  • Underholdning v/ Brødrene Umair Hussain

Fakta

Kun 3 procent af de kræftpatienter og pårørende, der kommer i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger for at få gratis hjælp og støtte har minoritetsbaggrund. Det viser en brugerundersøgelse som Kræftens Bekæmpelse gennemførte i 2016. Samme mønster er der på Kræftlinjen, hvor det kun er 4 pct. af opringningerne, der kommer fra danskere med minoritetsbaggrund.

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse: Medicinrådet fungerer, men der er plads til forbedringer16.5.2019 16:20:02 CESTPressemeddelelse

Det nu to år gamle Medicinråd sørger for, at danske patienter får adgang til nye lægemidler. Der har været knaster undervejs, men overordnet er det godt, at der stilles større krav til medicinalindustrien om dokumentation for, at medicinen virker, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker. Han opfordrer til, at rådet får værktøjer til at arbejde endnu hurtigere, samt tid til at lave flere behandlingsvejledninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum