Norlys

50 vækstpuljemillioner på vej til Norlys’ andelshavere

Del

Norlys’ repræsentantskab har netop godkendt, at energi- og telekoncernen det kommende år kan uddele 50 mio. kr. til gode projekter og initiativer gennem Norlys Vækstpulje. Beløbet fordeles på tre ansøgningsrunder, og næste ansøgningsfrist er den 1. juni.

Så er det nu, du skal i gang med at søge, hvis dit projekt skal have del i 50 mio. kr. fra Norlys Vækstpulje. Den 1. juni er der ansøgningsfrist for den første af tre ansøgningsrunder frem til april 2022, hvor gode initiativer og projekter kan opnå støtte.

- Vi etablerede Norlys Vækstpulje for et år siden, og vi har indtil videre uddelt 37 mio. kr. til knap 500 gode projekter fordelt på to uddelingsrunder. Nu har vores repræsentantskab godkendt, at vi det kommende år kan uddele yderligere 50 millioner kroner. Vi har især fokus på at støtte initiativer, der fremmer grøn omstilling og digitalisering eller på anden vis bidrager til fællesskab, siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys.

Gode og innovative ideer søges

Norlys Vækstpulje støtter bredt og primært inden for Norlys’ ejergeografi, som dækker det meste af Jylland. Der er dog også mulighed for at opnå støtte, hvis du bor uden for området og har en god idé eller et spændende projekt, der kan gøre en forskel – stor eller lille - for den grønne omstilling eller digitaliseringen.

- Vi har især bevilget penge til foreninger og kulturliv i lokalsamfundene, men vi har også et stort ønske om, at Norlys Vækstpulje skal være med til at gøre en forskel i et bredere samfundsperspektiv. Som energi- og telekoncern spiller vi en stor rolle i den grønne omstilling og digitaliseringen af samfundet. Derfor vil vi også meget gerne modtage endnu flere ansøgninger fra iværksættere med gode ideer, der kan gøre en forskel inden for netop det område – også selv om de bor uden for vores ejergeografi, siger Jens Erik Platz videre.

I 2020 støttede vækstpuljen blandt andet forskellige projekter med fokus på forskning, formidling eller decideret bæredygtig omstilling.

Fællesskabet i fokus

Norlys er et andelsselskab, som er ejet af flere end 700.000 danske elforbrugere. Foruden de mere innovative projekter har Norlys Vækstpulje derfor i høj grad også fokus på fællesskab.

- Langt de fleste ansøgninger, vi modtager, kommer fra foreninger og kulturliv, som søger støtte til alt lige fra bålhytter til sportsudstyr. Ting, der er med til at holde fællesskabet i lokalsamfundene i gang. Selv om vi er blevet en stor koncern, er det fortsat vigtigt for os, at vi er noget netop for lokalområderne, hvor vores andelshavere bor. Vi glæder os derfor til også at modtage en masse gode ansøgninger fra de lokale ildsjæle, der brænder for at holde liv i de små lokalsamfund med sport, kultur og fælles samlingspunkter, slutter Jens Erik Platz.

Ansøgningsfristen til den igangværende runde er den 1. juni, og derefter følger en ny runde med frist den 1. oktober.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys Vækstpulje giver værdi tilbage til dig

Norlys Vækstpulje støtter innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling. Vækstpuljen uddeler et beløb hvert år – primært til gode initiativer, der gør en forskel for vores 700.000 andelshavere i ejergeografien, der rækker fra lokalområderne i det nordjyske over det midtjyske og ned til det syd- og sønderjyske.

Innovative projekter uden for ejergeografien, der understøtter grøn omstilling og/eller øget digitalisering, er også velkomne til at søge støtte fra Norlys Vækstpulje.

Særligt projekter, der har potentiale til at skabe nye arbejdspladser, eller på anden vis kan skabe værdi for store dele af befolkningen og samfundet, vil komme i betragtning.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum