Blockbuster

5 gode film til kampdagen

Del

I dag er det kvindernes internationale kampdag, og Blockbuster er derfor dykket ned i filmperlerne og har fundet 5 film med stærke kvinder i hovedrollen.

"Det stærke køn" handler om en gruppe viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England.
"Det stærke køn" handler om en gruppe viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England.

Hvis kampdagen også skal bruges på sofaen, kan det i dagens anledning være oplagt at se en film med stærke kvinder i hovedrollen. Derfor har Casper Hald, direktør i Blockbuster, fundet fem film til inspiration.

"Der er jo meget diskussion om, hvorvidt der er nok film med kvindelige hovedroller. Da skuespillerinden Frances McDormand forleden vandt en Oscar for bedste hovedrolle, opfordrede hun alle til at fremme kvinders repræsentation i filmbranchen, og vi vil gerne være med til at slå et slag for nogle af de mange gode film med fokus på stærke kvinder. Det var bestemt ikke nemt kun at plukke fem film ud, og der er selvfølgelig ligeså mange meninger, som der er filmfans, men her er i hvert fald et bud fra os på, hvad man kan hygge sig med i stuen på kvindernes internationale kampdag."

Alle fem film har bestået den såkaldte Bechdel-test, der er en kvantitativ test til vurdering af kvinders repræsentation i f.eks. film. Hvis to (navngivne) kvinder eller kvindelige karakterer taler sammen om noget andet end mænd består filmen testen.

5 gode film til kvindernes kampdag

Erin Brockovich (2000) - Inst.: Steven Soderbergh
Den arbejdsløse alenemor til tre, Erin Brockovich, finder en sag om en suspekt ejendomshandel i arkivet. Snart finder hun ud af, at sagen drejer sig om grundvandsforurening af en hel by, hvor indbyggerne er blevet alvorligt syge. Først er indbyggerne ikke meget for at lægge sag an, men Erins ukuelighed overbeviser dem. Ved at stemme dørklokker får hun 600 sagsøgere bag sig, og vinder den største private erstatningssag i USA's historie (333 mio. dollars). Filmen er baseret på sande begivenheder.

Barndommens gade (1986) - Inst.: Astrid Henning-Jensen
14-årige Ester bor sammen med storebror Carl og forældrene i en lille lejlighed på Vesterbro, og hverdagen er præget af hårdt arbejde og trange kår. Men Ester har sine drømme og sine digte, og så har hun tre vigtige kvinder i sit liv. Hendes jordbundne, men meget dominerende mor, veninden Lisa, som tør alt det, Ester er bange for, og så luderen, frk. Thomsen, som bringer livsglæde og eventyr ind i en ellers grå hver­dag

Spurven / La Vie En Rose (2007) - Inst.: Oliver Dahan
Fra Paris' barske og kummerlige gader til det strålende rampelys i New Yorks mest glamourøse koncerthaller. Edith Piafs liv var en konstant kamp for at synge og overleve, at leve og at elske. Hun voksede op i dyb fattigdom, omgivet af ludere og alfonser, men hendes magiske stemme gjorde hende til stjerne på begge sider af Atlanten.

Jernladyen / The Iron Lady (2011) - Inst.: Phyllida Lloyd
Jernladyen er et nærgående portræt af den første og hidtil eneste kvindelige premierminister i Storbritannien - Margaret Thatcher, der er en af det 20. århundredes mest kontroversielle og magtfulde politikere. Hun kom ind på den politiske scene som et lyn fra en klar himmel, og kæmpede sig helt til tops ved at bryde gennem kønsbarrierer og klasseskel i en verden domineret af mænd.

Det stærke køn / Made in Dagenham (2010) - Inst.: Nigel Cole
Rita, hovedpersonen i 'Det stærke køn', var en af de viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England. Kampen bliver ikke uden omkostninger, men med en kombination af stædighed, sund fornuft og masser af humor beviser Rita og de andre piger, at de kan matche enhver mandlig modstander.

Hvis man hellere vil se en anden film, har Blockbuster mere end 10.000 film og serier at vælge imellem.


Nøgleord

Billeder

"Det stærke køn" handler om en gruppe viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England.
"Det stærke køn" handler om en gruppe viljestærke kvinder, der i året 1968 valgte at trodse normerne og sine arbejdsgivere i kampen om ligeløn mellem kønnene i et særdeles mandschauvinistisk England.
Download

Information om Blockbuster

Blockbuster
BlockbusterTDC købte i 2014 varemærket BLOCKBUSTER, og lancerede i 2015 streamingtjenesten i Danmark, mens Norge, Sverige og Finland fulgte efter i 2017. Blockbuster udgiver alle premierefilm direkte fra biografen og giver samtidig danskerne adgang til en lang række film, som ikke får dansk biografpremiere. Blockbuster har i dag ca. 10.000 film, der kan lejes i 48 timer eller købes. Mere end 300.000 danskere har i 2017 set film på Blockbuster, hvor der kun betales per film og altså ikke skal købes et abonnement. Se det store udvalg af film og serier på blockbuster.dk.

Følg pressemeddelelser fra Blockbuster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blockbuster

Anders&Anders på video hos Blockbuster10.2.2017 09:49Pressemeddelelse

En af landets mest populære podcast, Anders&Anders, kommer nu også som video, en vodcast. Værterne Anders Lund Madsen og Anders Breinholt er gået i samarbejde med streamingtjenesten Blockbuster om at udvikle en vodcast-udgave, og fra i dag, og resten af 2017 kan man hente en video-version af hver uges podcast på blockbuster.dk. I vodcasten følger man som en flue på væggen tilblivelsen af podcasten. Optagelserne foregår torsdag eftermiddag, og inden for 24 timer redigeres og klippes videoudgaven, som kan hentes gratis hos Blockbuster få timer efter, podcasten er sendt ud. Marketingdirektør Steffen Trannerup forklarer det nye samarbejde med, at dansk indhold spiller en afgørende rolle for Blockbuster. "Selvom film og serier er det bærende indhold hos os, så har vi ingen planer om at skulle producere store spillefilm og serier. Men vi vil gerne være en del af den udvikling, der lige nu er i forhold til de klassiske formater og i brugernes adfærd og tv-forbrug. Med Anders&Anders kaster vi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum