Netkablet.dk

5 gadgets fra bl.a Apple og Google der floppede totalt

Del

De store tech-giganter rammer ikke altid plet med deres nye produkter. Disse 5 devices solgte kun få eksemplarer, inden planerne blev skrottet.

Nogle gange rammer et produkt markedet for sent. Andre gange er produktet bare dårligt, eller forsøger at løse et problem, der ikke findes.

Disse fem fiaskoer fra verdens førende tech-firmaer opfylder tilsammen alle disse kriterier.

Hos netkablet.dk har vi taget et tilbageblik og samlet nogle af de sjoveste skæverter, som alle troede var "the next big thing".

#1 Twitters browser og tweet-apparat i ét

Twitter lancerede i 2009 Twitter Peak, der skulle få folk til at bruge mere tid på det sociale medie. Den kunne bruges til at tweete og havde desuden indbygget en browser, så man kunne surfe på nettet.

Time Magazine udråbte det kort efter til "Gadget of the year".

Problemet var bare, at de nye smartphones allerede kunne klare de samme opgaver, og dermed var produktet faktisk allerede forældet, da det udkom.

Produktet kostede 199$ og solgte meget få eksemplarer.

#2 Apples spillekonsol

I starten af 90'erne var Nintendos spillekonsoller super hotte med spil som Super Mario og Donkey Kong. Det inspirerede Apple til at udvikle deres Bandai Pippin konsol, som ramte markedet i 1995.Problemet var dog, at der kun var 18 spil til den.

Derudover var den prissat til 599$, og kunne derfor ikke konkurrere med Nintendo 64, som kostede under det halve og havde næsten 400 spil.

Der blev kun solgt 42.000 eksemplarer af spillekonsollen på verdensplan.

#3 Nokias kombinerede telefon og spillekonsol

Nokia har også et par sjove produkter på CV'et, og et af dem er deres N-Gage fra 2003.

Det var et forsøg på at lave et device, som både var en mobiltelefon og en gaming konsol i lommestørrelse. Prisen lød på 299$.Der blev solgt ca. 3 milllioner på verdensplan, og det lyder måske af meget. Problemet for Nokia var bare, at der kun blev udviklet 57 spil til den, mens den meget populære Game Boy Advance havde over 1500 spil!

Så også Nokia måtte se sig slået af Nintendo, som sad hårdt på markedet for spillekonsoller.

#4 Microsofts smartwatch

Et af de produkter, der nok ramte markedet for tidligt, var Microsofts SPOT ure fra 2004, som de lavede sammen med Suunto.

På det tidspunkt, var det ikke muligt at lave en skærm på et ur, som kunne konkurrere med de tidlige smartphones, som var ved at slå igennem.Uret kunne modtage nyheder, aktiepriser og beskeder fra Microsoft Messenger via Microsofts eget FM radiosignal.

Problemet var bare, at dækningen ikke var helt god nok. Det særlige radiosignal kunne desuden ikke modtage data fra andre kilder.

Efter 4 år skrottede Microsoft projektet.

#5 Googles briller

Sidst men ikke mindst skal vi omkring Google Glasses.

Få gadgets har fået så meget hype og omtale, som Google Glasses fik omkring launchen i 2013. Futuristisk så det ud, når folk fik projiceret billeder og beskeder på glasset.Første udfordring var den svimlende pris på ca. 10.000 kr.

Mange penge for et par briller, der i praksis ikke havde mange anvendelsesmuligheder, udover at være et hoved-monteret kamera.

Google stoppede produktionen i 2015, og meddelte at de ville udgive en opdateret model, når det var klar. Det er dog ikke sket endnu.

Kilde: Netkablet.dk.

Nøgleord

Billeder

Download
Kan anvendes og gengives uden nogen form for copyright eller kreditering. Fundet her: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pippin-Atmark-Console-Set.jpg
Kan anvendes og gengives uden nogen form for copyright eller kreditering. Fundet her: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pippin-Atmark-Console-Set.jpg
Download
Kan anvendes og gengives med angivelse af image credits til "Loic Le Meur".
Kan anvendes og gengives med angivelse af image credits til "Loic Le Meur".
Download
Pressefoto udgivet af Suunto, som producerede uret
Pressefoto udgivet af Suunto, som producerede uret
Download
Kan anvendes og gengives uden nogen form for copyright eller kreditering. Fundet her: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Peek_in_hand_white.jpg
Kan anvendes og gengives uden nogen form for copyright eller kreditering. Fundet her: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Peek_in_hand_white.jpg
Download

Links

Information om Netkablet.dk

Netkablet.dk
Netkablet.dk
Silkeborgvej 361
8230 Åbyhøj

60888822https://www.netkablet.dk

BEMÆRK:  Kontakt os gerne, hvis I ønsker en unik version til jeres medie.


Om netkablet.dk

Hos netkablet.dk arbejder vi med at formidle mobil- og internetteknologi på en letforståeligt måde. Vi tester de nyeste mobiler, apps, gadgets osv., og vi skriver åbent og ærligt, hvad vi mener. Vi er en flok nørder, som ikke kan få nok af tech og lækkert digitalt design. Derfor er vi altid i gang med at undersøge og afprøve de nyeste teknologier.

Med 40- 50.000 månedlige læsere er vi et af Danmarks største tech-medier.

Vi leverer i øvrigt indhold og nyheder til en række andre medier, og vi citeres ofte i større landsdækkende medier.

Følg pressemeddelelser fra Netkablet.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netkablet.dk