Furesø Kommune

47 nye ukrainske flygtninge på vej i bus mod Furesø

Del

Fredag aften ankommer en bus med 47 nye flygtninge til Furesø fordelt på 21 familier. Medarbejdere fra kommunen, Røde Kors og andre står parat til at tage godt imod og fordele flygtningene til indkvartering hos frivillige familier i Furesø.

Fredag aften ankommer 47 flygtninge fra Ukraine. Furesø-virksomheden Aasted, der har en fabrik i Ukraine, har organiseret, at ansatte, ægtefæller og børn til ansatte er kørt i bus direkte fra Ukraine gennem Polen og Tyskland til Furesø.

”Vi oplever en kæmpe opbakning fra Furesøs borgere, foreninger og virksomheder til at hjælpe flygtninge. Det er jeg rigtig glad for og stolt over. Senest har Aasted i tæt kontakt med kommunen organiseret at fragte flygtninge i sikkerhed i Furesø. Jeg vil opfordre alle Furesø-borgere til at tage godt imod ukrainerne”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Furesø Kommune har på et døgn forberedt, at flygtningene kan ankomme til Bybækskolen som det første stop i Furesø. Her får de mulighed for at lande og finde sig tilpas, inden de samme aften flytter ind hos de furesøborgere, der har tilbud at huse dem.

140 Furesø-borgerne har siden krigens start kontaktet kommunen for at høre, hvor de kunne hjælpe til med at tage godt imod flygtningen fra Ukraine. 70 borgere har tilbudt at huse flygtninge. En del af dem er blevet kontaktet de seneste dage og matchet med de flygtninge, der er på vej.

Furesø Kommune har et tæt samarbejde med nødhjælpsorganisationer blandt andet Røde Kors og Venligboerne, der organiserer venskabsfamilier, legeaftaler og andre forhold.

De Furesø-borgere, der bruger Bybækskolen til foreningsliv eller frivillige aktiviteter er blevet kontaktet om hvorvidt, de kan bruge de lokaler, de plejer, eller om deres aktivitet er blevet flyttet eller aflyst.

Fakta

  • Seks familier bor lige nu privat hos Furesø-borgere.
  • Der er stor opbakning fra Furesø-borgerne, der gerne vil hjælpe til. Hver dag henvender nye sig til kommunen og tilbyder at huse flygtninge, blive venskabsfamilie eller hjælpe med andet. Furesø Kommune har p.t. modtaget knap 140 henvendelser fra Furesøborger og ud af dem har cirka 70 tilbudt at huse flygtninge.
  • På tirsdag mødes Furesø Kommune med de almene boligselskaber. Flere af dem er allerede klar til give plads til flygtninge.
  • Furesø Kommune kommunikerer om seneste nyt via siden furesoe.dk/ukraine og til pressen.
  • Særloven, der giver mulighed for at sikre beskæftigelse til de ukrainske flygtninge og skolegang til deres børn m.v. forventes vedtaget af Folketinget i næste uge.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum