Adopter et dyr fra Dyreværnet i uge 37 så donerer Dyreværnet adoptionsprisen videre til Dansk Flygtningehjælp

Dyreværnet blev stiftet i 1898 og er dermed en af landets ældste dyreværnsforeninger. Hvert år modtager foreningen flere end 1.600 herreløse og ofte misrøgtede dyr, og finder nye hjem til de forkomne snuder. Det er ikke sjældent, at der bor flere end 200 dyr på foreningens internat i Rødovre og både bestyrelse og medarbejdere kender derfor alt til, hvilken situation man står i, når man pludselig skal huse mange hjemløse sjæle. For at hjælpe en af landets mest veldrevne NGO’er er det derfor besluttet, at samtlige af de indtægter, der kommer ind fra bortadopterede dyr i denne uge, vil blive doneret til
Dansk Flygtningehjælp.
Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund, siger:
- Der er tale om en krisesituation, og jeg er af den overbevisning, at alle har et ansvar for at bidrage med hjælp til de mange flygtninge, der i disse dage strømmer ind over Europas grænser. Dyreværnet er selv en NGO – dog med et noget andet formål – men det forhindrer os ikke i at tænke kreativt og hjælpe, hvis vi kan. Derfor har vi besluttet, at alle de midler vi modtager i denne uge fra adoption af dyr, skal gå ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp.
Der vil ikke blive ændret på hverken adoptionsprocedurer eller dagligdagen i øvrigt hos Dyreværnet grundet dette initiativ, fortsætter Signe Sehested Lund og pointerer.
- Der går ikke noget af os for at træde til og hjælpe en søsterorganisation, selvom vi selv er hårdt spændt for. Hvis alle i Danmark iværksætter blot et enkelt tiltag for at støtte en af de NGO’er, der hjælper de mange flygtninge, så er vi på rette vej. Vi håber inderligt, at folk vil bakke op om initiativet, så vi sammen kan gøre bare en lille indsats og give et bidrag til Dansk Flygtningehjælp.
Dyreværnet fik i 2014 i alt 1.601 dyr ind på internatet i Rødovre. 503 af disse kom fra dyreværnssager, 625 dyr var hittedyr, det vil sige dyr, der enten er løbet væk fra deres ejer eller dumpet som affald på tankstationer, rastepladser og i affaldscontainere, mens 100 dyr blev sat på internatet af politiet. 373 dyr blev indleveret af deres ejere, der grundet tragiske omstændigheder ikke kunne varetage dyrenes behov længere.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.
Billeder

Links
Information om Dyreværnet
Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
Tidl. formand for Dyreværnet Mogens Klausen udnævnt til æresmedlem af foreningen23.4.2025 18:10:17 CEST | Nyhed
Mogens Klausen er dags dato udnævnt til æresmedlem af Dyreværnet efter mere end 50 års tjeneste, bl.a. som mangeårig bestyrelsesformand for foreningen og juridisk rådgiver i forbindelse med arvesager m.v.
Dyreværnet og All Ears arbejder sammen for dyrene2.4.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Dyreværnet har arbejdet sammen med telemarketingvirksomheden All Ears siden 2023. For Dyreværnet har det været vigtigt at finde en partner med samme udgangspunkt og værdisæt, og det handler først og fremmest om at tage aktivt ansvar – og have fokus på samtale fremfor salg.
Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding3.3.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Dyreværnet og Københavns Vestegns Politi indgår ny aftale om herreløse dyr27.2.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med start i februar 2025 har Dyreværnet og Københavns Vestegns Politi indgået en ny 4-årig aftale om håndtering, afhentning og husning af herreløse dyr og notitsdyr. Aftalen bygger på et eksisterende, langvarigt samarbejde.
Ny bekendtgørelse om sund avl blandt hunde er et stort skridt i den rigtige retning26.2.2025 11:06:11 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet var med på råd, da Danmarks første dyrevelfærdsaftale, og herunder initiativet om at kæledyr ikke skal avles til et bestemt udseende, der kan have velfærds- og sundhedsmæssige problemer, blev vedtaget sidste år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum