VIA University College

4.232 har søgt ind på VIAs uddannelser i Aarhus som 1.prioritet

Del

Uddannelsen til eksportingeniør, bioanalytikeruddannelsen og den dansksprogede Value Chain Management-uddannelse er blandt de, som har oplevet den største fremgang blandt VIAs uddannelser i Aarhus i forbindelse med kvote 1-ansøgningerne.

Der er rift om at komme ind på VIAs uddannelser i Aarhus.
Der er rift om at komme ind på VIAs uddannelser i Aarhus.

Der var i dag, fredag den 5. juli, kl. 12.00 ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1.

VIA University College har samlet set modtaget i alt 8.126 1. prioritetsansøgninger til sine mere end 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland, hvilket er 116 ansøgninger færre end i 2018. I Aarhus har VIA fået 4.232 ansøgninger, og det er én flere end i 2018.

Stor interesse for VIAs ingeniøruddannelser
Sammenlignet med 2018 har der været en stigning i antallet af 1. prioritetsansøgere på 147 procent til den relativt nyudbudte eksportingeniøruddannelse - fra 19 i 2018 til 47 2019. Bioanalytikeruddannelsen har oplevet en udvikling fra 134 1. prioritetsansøgninger i 2018 til 194 i 2019 (en fremgang på 45 procent) og på den dansksprogede Value Chain Management-uddannelse er det samlede antal 1. prioritetsansøgninger steget fra 27 i 2018 til 43 i 2019.

Tendensen på tværs af VIAs campusser i Aarhus, Herning og Horsens er, at antallet af ansøgninger til ingeniøruddannelserne er steget med 11 procent. Der var 475 1. prioritetsansøgninger i 2018 og 526 i 2019. Og isoleret set er antallet af 1. prioritetsansøgninger til VIAs dansksprogede ingeniøruddannelse steget med 60 procent.

Lotte Thøgersen, dekan for VIAs ingeniøruddannelser, er glad for det stor antal ansøgninger, som kommer i forlængelse af en målrettet kampagne for at få flere uddannelsessøgende til at vælge en ingeniøruddannelse:

”Det private erhvervsliv efterspørger ingeniører i stor stil, og vi investerer derfor ekstra meget i vores ingeniøruddannelser i øjeblikket. Derfor er det selvfølgelig positivt nyt for os, at eksportingeniøruddannelsen i Aarhus har modtaget så mange ansøgninger”, siger Lotte Thøgersen og fortsætter:

”Vi er optaget af at uddanne dygtige ingeniører, og vi arbejder derfor også hårdt på at sikre moderne og inspirerende undervisning – i tæt samarbejde med virksomheder. Fremgangen i antallet af ansøgninger tyder på, at de unge også er interesseret i den tætte kobling til virkeligheden og i at være med til at sætte deres aftryk på verden”.

Flere 1. prioritets-ansøgninger end der er studiepladser
Blandt de uddannelser på VIA i Aarhus som har fået færre ansøgninger sammenlignet med 2018, er der stadigvæk flere 1. prioritetsansøgere, end der er studiepladser på uddannelserne.

Det gælder blandt andet socialrådgiveruddannelsen, som trods tilbagegang har modtaget 343 1.prioritetsansøgninger til 300 studiepladser, og folkeskolelæreruddannelsen, som har modtaget 525 ansøgninger til 505 studiepladser.

På sygeplejerskeuddannelsen har de modtaget mere end dobbelt så mange 1. prioritetsansøgninger, 598, end de har studiepladser, 294, efter en stigning på 4 procent i antallet af ansøgninger.

Også ergoterapeutuddannelsen har med en stigning i antallet af 1. prioritetsansøgere på 36 procent, fra 107 til 145 ansøgere, mere end 20 procent flere 1. prioritetsansøgere end der er studiepladser, 120.

Årets entreprenante uddannelsesinstitution
Prorektor Louise Gade fremhæver, at det er spændende uddannelser, der venter de studerende, som møder ind i VIA efter sommerferien.

”I år er VIA for tredje gang blevet kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution. Hæderen skyldes, at alle vores uddannelser – offentligt- som privatrettede – har fokus på at gøre innovation og entreprenørskab til en del af alle de studerendes dna. Det vil sige, at de nye studerende får undervisningsforløb, hvor de målrettet bliver klædt på til at tænke nyt og anderledes og med kompetencer til at udvikle på skoler, på sygehuse, i byggebranchen, inden for IT og alle andre steder på arbejdsmarkedet”.

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Prorektor Louise Gade. Mobiltelefon: 87 55 19 99. E-mail: loug@via.dk.

Chef for Studieservice Helle Doktor Simonsen. Mobiltelefon: 87 55 10 20. E-mail: heds@via.dk

Uddannelsesdekan for ingeniøruddannelserne, Lotte Thøgersen, Mobiltelefon: 87 55 41 91. E-mail: lot@via.dk

Kommunikationsmedarbejder Søren Munch Terkelsen. Mobiltelefon: 87 55 14 28. E-mail: somt@via.dk – Søren kan hjælpe til at få kontakt med uddannelsesdekaner eller andre i VIA.

Her kan du få det fulde overblik over, hvor mange potentielle studerende som har søgt ind på VIAs uddannelser i Aarhus: www.via.dk/om-via/presse/kvote-1

Hvad er kvote 1 og 2?

Årets ansøgninger til VIAs uddannelser omfatter kvote 1- og kvote 2-ansøgninger samlet.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist til kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Både kvote 2- og kvote 1-ansøgerne får besked om optagelse den 26. juli 2019.

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.

  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

  • VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.

  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.

  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.

  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

  • VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Billeder

Der er rift om at komme ind på VIAs uddannelser i Aarhus.
Der er rift om at komme ind på VIAs uddannelser i Aarhus.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum